Jugar amb gel - activitat sensorial

Aprofitant que ja arriba la calor i que ja podem oferir jocs d'aigua als peques, podem afegir a aquestes activitats el gel.

Amb el gel estarem treballant a distingir entre la sensació de fred i calor, l'estat de l'aigua de sòlid a líquid i els colors si afegim una mica de colorant.

És important que totes les activitats es facin sota la supervisió de un adult. L'adult no només farà el paper de vigilant, si no que mentres dura l'activitat o al finalitzar-la, pot ajudar al infant a expressar de manera verbal les diferents sensacions que ha tingut al portar a terme la proposta. Aixó ajudarà al nen a aprendre o consolidar el vocabulari (fred, calent, gel, aigua, noms dels colors, etc.) i ha sentir-se més implicat.

A continuació us possem unes quantes propostes:


Learn play imagine

Gift to curiosity

Plain Vanilla Mom

handsonaswegrow
Els jocs sensorials són els jocs que afavoreixen el desenvolupament dels sentits. En aquest grup hi ha els jocs visuals (jocs de buscar objectes amagats, de trobar diferències, etc.), els jocs tàctils, els jocs auditius, els jocs gustatius i els jocs olfactius. Hi ha jocs que promouen la coordinació de més d’un sentit, com ara els jocs audiovisuals, els jocs audiomotors o els jocs visiomotors.

Aquests tipus de jocs intenten oferir al infant un espai on realitzar la seva activitat natural d'exploració i manipulació d'objectes.

Comentaris