Translate

diumenge, 13 de juliol de 2014

Cuinar amb els peques

Cuinar pot ser un moment divertit per als infants. No només ens proporciona una estona divertida amb els peques, si no que a més ajuda a que els petits practiquin la psicomotricitat fina (decoració dels plats), matemàtiques (les quantitats), higiene i hàbits (netejar les mans i espai on s'ha cuinat), vocabulari (nom dels aliments i els ingredients) i ens ajudarà a que provin nous aliments.
Culleres i forquilles

Sobretot adapteu l'activitat a l'edat dels infants. Els més petits potser només ens podràn ajudar a decorar el plat, els mitjans ja podràn començar a tallar ingredients amb ganivets de plàstic o amb ganivets normals sota la supervisió d'un adult, i els grans ja podràn posar la preparació al forn o barrejar les mescles al foc. Sobretot tingueu en compte que heu d'estar al cas i ajudar-los en tot el que puguin necesitar.


Us deixem varies receptes que podeu probar de fer:



Galetes

Recepta de Culleres i forquilles

Ingredients:

· 350 gr. de farina
· 60 gr. de sucre
· 60 gr. de margarina
· Mitja culleradeta de bicarbonat
· 1 ou
· 120 gr.  de sucre líquid (el dels flams)

Preparació:
Dissoleu la margarina, el sucre líquid i el sucre en el microones. Barregeu bé i deixeu refredar.
Coleu la farina i afegiu el bicarbonat a la barreja. Afegiu també un ou batut i barregeu la pasta.
Si veieu que no queda prou espessa aneu afegint de mica en mica més farina.

Estireu la masa amb un corró fins que faci 1/2 cm de gruix. Talleu les galetes amb motlles.
Pre-calenteu el forn.
Poseu-les al forn durant 15 minuts aprox. a 200º.



Pingüins de xocolata

Imatge de Reading Confetti
Recepta de Adventures of Our Crazy Life

Ingredients:

- Platans
- Xocolata per a cuinar
- Lacasitos taronja
- Lacasitos blancs

Es talla la punta del platan. 

Es desfà la xocolata al microones i s'unta la punta arrodonida.
Es possen els lacasitos taronges (per a que s'enganxin els dels peus es suquen amb una mica de xocolata). Es possen els lacasitos blancs amb una punteta de xocolata que faci d'ull.
S'unta una safata amb una mica d'oli i es posen a sobre els pingüins. Es col·loquen al congelador durant 20 minuts.


Gominoles de fruita

Recepta de Chic-deco

Ingredients:


• diverses peces de fruita pelada 

• el suc d'una llimona 
• 3 tasses de sucre 
• diversos fulls de gelatina 
• colorant alimentari, si es desitja 

1. Posar una fulles de gelatina transparent a remullar en aigua. 

2. Barrejar la fruita desitjada amb suc de llimona i una tassa de sucre a la batedora fins a fer un puré. 
2. Colar el puré amb un colador o processador de fruita i posar-lo en un cassó a hevir 
3. Afegir la resta de la sucre, remenant constantment fins que bulli. Deixar bullir durant 3 minuts. 
4. Retirar del foc i barrejar amb els fulls de gelatina; afegir unes gotes de colorant alimentari si es desitja intensificar el color. 
5. Posar en una safata amb paper de forn i deixar reposar durant una nit en un lloc fresc 
6. Tallar amb un motlle de formes divertides i arrebossar en sucre


Tallar amb formes divertides

Idea de Tallers Maria Victrix

Aixó no és propiament una recepta, si no que ens donen com a idea la de tallar entrepans, fruita, pasta de full, etc. amb talladors de galetes. Ens pot servir per a preparar un expectacular berenar per als aniversaris.







Gelats de fruita
Recepta de Skinnytaste


ingredients: 
9 cullerades d'aigua 
2 cullerades de sucre 
5 peces de kiwi, pelat 
6 peces de mango, pelat 
6 peces de gerds frescos 


Fer un xarop simple mitjançant la combinació d'aigua i el sucre en una olla petita i portar a ebullició; bullir durant uns 4-5 minuts a foc mitjà. Poseu a un costat. 


Fer un puré de fruita per separat en la liquadora. Poseu a un costat en 3 bols petits. 


Divideixi el xarop simple entre els purés de fruites i barrejar.


Omplir quatre petites 5 tasses amb el puré de kiwi i col·locar al congelador; congelar una hora. 


Afegir el puré de mango i congelar 20 minuts. Inseriu palets i congeli almenys 2 hores. Afegir el puré de gerds i congelar durant la nit.



Barquets de verdures

Recepta de Pequerecetas


Ingredients:
2 carbassons 
¼ de ceba tallada 
½ gra d'all picat 
2 pastanagues tallades a daus 
½ pebrot verd talladet 
¼ de pebrot vermell talladet 
una patata mitjana 
4 cullerades soperes de blat de moro 
1 llauna de tonyina (opcional) 
Formatge ratllat al gust (opcional) 
Oli verge extra 
Sal i pebre 

Rentar bé totes les hortalisses i tallar-les. 


Rentar bé la pell dels carbassons, tallar les puntes i tallar-los a la meitat longitudinalment i transversalment, (veure imatge). 


Amb una cullera de boles o una cullera petita retirem la polpa del carbassó. 


Col · locar tots els carbassons sense polpa en un plat, tapar-los amb paper de film i realitzar unes petites incisions en el plàstic, posar al microones 5 minuts a màxima potència. Si no disposeu de microones, escaldar 5 minuts en aigua bullint. 


Retirar amb cura el film i reservar o escórrer l'escaldat i reservar. 


En un paella amb un rajolí d'oli ofegar la ceba juntament amb l'all a foc baix durant 5-7 minuts fins que la ceba aquest picada (semitransparent). 


Afegir els pebrots i finalment la pastanaga, ofegar 8 minuts o fins que les verdures estiguin més toves, però amb un toc cruixent (al dente). 


Cuinar una patata amb pell 5 minuts al microones o cuita i afegir-la a la paella sense pell i en daus per acabar de daurar. 


En l'últim moment afegir el blat de moro, la tonyina i el formatge (aquests dos últim opcionalment). 


Omplir les barquetes de carbassó amb les verdures i decorar amb una "vela" feta amb pastanaga i punxada amb un escuradents.



Culleres de xocolata

Recepta de Sweetapolita



Ingredients: 
- 180 g de xocolata de qualitat  
- Caramels de goma o alguna altre decoració

- 24 culleres de plàstic de color 

safata de forn folrada amb paper de forn
algunes espàtules (o un llibre) per descansar les culleres 

Col·loqueu les culleres de plàstic en una safata de forn folrada amb paper, descansant els mànecs de cullera en una espàtula de goma o un llibre, per anivellar mentres s'omplen.


Temperar la xocolata en un recipient de vidre al microones (o en un recipient resistent a la calor sobre una olla d'aigua bullint al foc). Quan la xocolata és gairebé fosa, retirar del forn de microones i seguir remenant fins que les últimes peces estiguin completament fosos i la xocolata sigui suau. 

Possar la xocolata fosa en les culleres de plàstic, al voltant del 80% de la seva capacitat (els encenalls i dolços ompliran la resta).
Afegiu la decoració. Col·loqueu safata de forn al congelador o nevera durant uns 20 minuts.

Per a servir, prepareu un got de llet calenta i deixeu que els infants remenin la llet amb la cullera plena de xocolata fins que es desfaci la mescla.




Culleres i forquilles

Magdalenes de flam

Magdalenes de gust suau i molt fàcils i ràpides de fer.

Ingredients:
- 3 ous
- 150 gr. de farina
- 100 gr. de sucre
- 100 ml. de llet
- 1 sobre de llevat
- 1 sobre de flan típus Royal o Potax
- 150 gr. de oli de girasol


Preparació:
Pre-calentem el forn.
Barregem els ous i el sucre fins que quedi una mescla esponjosa. Afegim la resta d'ingredients deixant el llevat per al final.
Enmotllem la mescla (3/4 del motlle) i afegim una mica de sucre per sobre.
Possem les magdalenes al forn a 180º fins que estiguin fetes.



+ info: Receptes per a tota la família (idees per a papilles, menjars infantils, menús, etc.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser vols veure....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...