Les marranades / rebequeries


Hi ha moltes coses que poden desencadenar en el infant una rebequeria a més de la falta de son, gana, falta d'atenció i la incapacitat d'expressar les emocions. També pot ser a causa de l'ansietat i estats de nerviosisme a més de factors externs.

Tal i com diu l més important a l'hora de parar les marranades és detectar-les abans de que arribin. Si tens un nen/a que s'enutja o frustra amb facilitat tens que saber detectar quins són els "disparadors" que poden causar que s'enfadin.


Algunes estrategies ha seguir son:

- Fer reunions familiars abans i desprès del moment explosiu.

- Ensenyar als infants empatia per a poder possar-se al lloc dels altres i entendre les seves reaccions.
- Ensenyar als infants mètodes per a gestionar els seus sentiments.

- Fer un llibre dels sentimentsL'autora ens proposa tenir un llibre amb pàgines en blanc on els infants escriguin i/o dibuixin els seus sentiments, tan bons com dolents. Això els ajuda a reconèixer-los i gestionar-los.

- Fer-los fer tasques que suposin un gran esforç físic.

- Fer un pot sensorialEls pots sensorials no només serveixen per a què els infants tinguin una activitat sensorial, sinó que pot servir per jugar i com a eina per observar i obtenir un moment de calma. La seva fabricació també pot donar a l'infant un moment de tranquil·litat i per a posar els seus sentiments en tranquil·litat. A la pàgina web de Lemon Lime Adventures ens proposen utilitzar Legos per a possar a dins.


Ha Creative with kids ens diuen que una possible solució és una simple abraçada. Els pares han d'ajupir-se i obrir els seus braços per a què l'infant quan estigui llest els abraci. A vegades no venen de seguida, però tard o d'hora vénen a buscar la seva abraçada. He de dir que aquest mètode, com a cangur, m'ha servit prou bé, i que és una manera de calmar als infants i a l'adult després d'una marranada.


Segons Meaningful Mama, un bon exercici de relaxació és el d'apagar espelmes. Aquest exercici consisteix en posar tots els dits de la mà aixecats com si fossin espelmes i anar bufant per fer caure cada "espelma".



Ha Nspt4kids ens proposen fer una caixa dels sentiments. Aquesta caixa l'han de decorar els infants (així la fan més seva). Quan el nen/a tingui una preocupació l'ha d'escriure o dibuixar en un paper i posar-la dins la caixa. Al final del dia o quan els pares o vegin convenient, han de mirar els papers junt amb els infants i parlar sobre el tema que els preocupa. Si després el nen/a creu que ja no el preocupa aquell tema pot desfer-se del paper com vulgui (trepitjant-lo, trencant-lo, etc.). Si no s'ha resolt el problema, es pot tornar a posar a la caixa i tornar a parlar del tema més endavant.


Ha la pàgina Study at home mama, ens proposen una zona de relax per a que els infants puguin anar quan vulguin. No és un lloc de càstig, si no un espai on ells mateixos es puguin relaxar. És aquí on es podria deixar la caixa dels sentiments. Al racó s'hi pot posar un peluix ben gran per abraçar i una catifa o sofà per a què l'infant estigui còmode. Pot anar bé un pal de pluja, ja que el seu so és relaxant, i un molinet de vent, ja que el fet de bufar és un bon exercici de relaxació. També es pot posar un petit escriptori i imatges relaxants. És important que els elements d'aquesta zona no es moguin del lloc assignat.




A la pàgina Montessori para todos, ens parlen de la taula de la pau, on l'objectiu és resoldre els problemes entre infants per si mateixos, sense haver de mediar l'adult. En ella els infants aprenen a dialogar en el conflicte, a respectar el torn de paraula, a expressar les seves emocions i on arriba a acords segellant-los lliurement amb una abraçada sincera. També s'aplica i entrena la importància de la comunicació visual, mirant als ulls a l'altre, sense abaixar el cap o mirar a un altre costat mentre s'expressen.





Ha la pàgina The chaos and the clutter, ens proposen un Kit anti-ansietat. El més important és que l'infant faci seu el kit, que sigui personalitzat.

Porta:

- Dues boles per reduir la tensió (fet amb uns globus plens de plastilina)
- Un calidoscopi
- Tros de tela
- Plastilina de color morat perfumada de color morada
- Petit mirall (per al control de si mateix, pot veure si la seva cara es relaxa)
- Gotes per alleujar l'estrès natural que semblen ajudar realment a la nostra filla si s'administra a l'inici de l'ansietat.
- Teràpia de so (so de la selva tropical, els batecs del cor, etc.)
- Mini aparell de massatge (per donar-se massatges al seu cuir cabellut ells mateixos o demanar-nos que li fem massatges a l'esquena o el coll amb això)
- Etc.




Video amb tècniques per a relaxar al bebè:



Comentaris