Translate

dimecres, 3 de desembre del 2014

Caminadors, hamaques i parcs

És molt comú, en quant es sap que naixerà un infant, comprar un caminador, un parc i sobretot una hamaca. Aquests aparells són molt útils per als pares, ja que permeten tenir als infants controlats, sense que es facin mal o trenquin rés. Però el problema d'aquests aparells és que no permeten un correcte desenvolupament del nadó, sobretot si s'utilitza amb massa freqüència.


Caminador
Com diu en el blog Estimulación y desarrollo, Elena García, psicoleg especialista en neurodesenvolupament, en atenció a la maxicosi i les hamaques: "El desenvolupament motor del nadó té les seves etapes, la primera consisteix a moure lliurement braços i cames. Quan veiem a un nadó estirat sobre la seva esquena, cotxet o en el seu bressol, es veu que té un moviment molt divertit, és com una coreografia. Mou les seves quatre extremitats a la vegada, sense moure el cos. Aquest moviment no es pot dur a terme si el nadó està encotillat. Els reflexos primaris han de fer el seu curs. Per exemple, el Reflex Tònic Asimètric Cervical apareix a les 16-18 setmanes en úter i hauria d'inhibir entre els 3 i els 9 mesos de vida postnatal. 

Aquest reflex s'activa quan el nen gira el seu cap cap a un costat, llavors el bracet del mateix costat s'estén en posició horitzontal, de manera que el nen es troba amb la seva mà davant dels seus ulls. Es desenvolupa la primera connexió ull-mà que serà tan important en la seva vida. Em pregunto com es pot desenvolupar i inhibir aquest reflex si està el nen ficat en un maxicosi..."

Temps màxims en cada un dels aparells:

  • Temps Màxim en una hamaca: no haurien d'estar en les hamaques més de mitja hora 2 vegades / dia
  • Temps Màxim en un caminador: uns 15 minuts sense sobrepassar 1 hora al dia.
  • Temps Màxim en un parc: una hora al dia.
  • Temps Màxim en una motxilla: com a màxim dues hores seguides.


+info
+info2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada