Translate

dimarts, 26 de maig del 2015

Taules i parets sensorials

Hi ha molts típus de propostes per a fer activitats sensorials, pero potser la manera més neta i organitzada de presentar aquestes activitats als infants és en taules o parets sensorials.

D'aquesta manera tots els elements es presenten de manera endreçada i desprès és més fàcil de recollir i netejar.
També és més fàcil per als peques reconèixer l'activitat a fer i poder recordar les regles a seguir per a jugar en aquell espai.

El problema és que les comprades ja fetes són una mica cares, així que aquí us proposso unes quantes per a fer vosaltres mateixos. Hi han de diferents dificultats segons si sou més o menys manetes :)

TAULA DE LLUM
Aquesta taula està feta a partir d'una taula d'Ikea i l'alçada és perfecta per als més petits. En el link de sota la foto hi ha un tutorial de com fabricar-la.
hobbymommycreations


TAULA D'ACTIVITATS
Aquesta taula està feta a partir d'una caixa d'emmagatzematge i tubs de PVC. Un cop els nens han acabat de jugar es poden desmuntar les potes i endreçar-les dins de la caixa.
Al estar feta a partir d'una caixa de plàstic és molt útil per a jugar amb aigua o sorra.
Al link de la foto hi ha el tutorial per a fer-la.
ateachingmommy


TAULA DE JOGUINES
Aquesta taula s'ha fet a partir d'una vella taula d'Ikea i una caixa d'emmagatzematge de plàstic. A sota la foto hi ha el link amb el tutorial.
pinkoatmeal

PALANGANA SENSORIAL
Utilitzar una palangana o sorra de plàstic és bona idea per a fer petits escenaris on els nens i nenes poden fer joc simbólic a més d'activitats sensorials.
Es tracta de posar sorra, pedres, pedres de vidre de colors, aigua, etc. i joguines. Al link de sota la foto hi ha diferentes propostes.
fantasticfunandlearning

CAIXA DE LLUMS
Aquesta caixa de llums és molt sencilla, ja que està feta a partir d'una caixa d'emmagatzematge i llums per al arbre de Nadal. Els infants poden jugar amb objectes transparents i de colors a sobre la tapa.
theimaginationtree

TAULA DE JOCS
Aquesta taula de jocs està feta a partir d'una taula sensorial. S'ha tallat un cartró a la mida de la taula i s'han fet forats de diferents mides. Els costats s'han protegit amb cinta adhesiva.
exploringtheoutdoorclassroom

PARET SENSORIAL
Aquesta paret sensorial és molt completa i està feta amb materials reciclats.
Es va fer a partir d'una vella taula i s'han enganxat motlles, tubs, velles joguines, textures, botons on es poden grabar sons, etc.
En el link de sota la foto s'explica el procés de preparació i el perquè de la paret sensorial.
learningandexploringthroughplay

PARET TÀCTIL
Aquesta paret està feta amb moltes textures i una llum de les que s'encenen presionant a sobre.
Per a fer aquesta paret simplement s'ha de posar imaginació i buscar material reciclat.
Pinterest

TAULETA TÀCTIL

Aquesta tauleta està feta a partir de tapes de de tovalloletes humides. L'infant ha d'obrir les tapes i ha dins es troba diferents textures.
motherhoodandotheradventures

TAULA PER A LEGO

Per a fer aquesta taula s'ha de ser una mica manetes. Està feta a partir de fusta i té rampes i zona per a aigua.
A sota te zona d'emmagatzematge.
iammommahearmeroar 

TAULA SENSORIAL
Aquesta taula està feta a partir d'una taula i dos caixes de plàstic. Es pot utilitzar amb sorra, aigua, etc.
Al link de sota la foto hi ha el procés de construcció de la taula.
thechildatheartblog

PARET SENSORIAL

Una paret sensorial pot estar feta amb molts tipus de textures i materials, només cal enganxar bé els materials. Al link de sota la foto hi ha un munt d'idees per a fer diferents tipus de parets.
somriures-i-mirades

TAULA DE PLANTES

Una taula a l'alçada dels infants és pot fer servir per a tenir plantes o un petit hort. D'aquesta manera els nens poden accedir-hi facilment i treballar amb les plantes.
loveliness

CAIXA D'AIGUA

Una caixa d'emmagatzematge, tubs i una manguera poden servir per a fer una caixa amb petites fonts, que pot ser molt divertida per als peques i refrescant a l'estiu.
modernparentsmessykids

TAULA PER A ACTIVITATS AMB AIGUA
Aquesta taula te un munt d'objectes per a fer activitats amb aigua. Al link de la foto hi ha els materials que s'han fet servir per a la proposta.
jdaniel4smom

TAULA AMB MIRALL
Aquesta és una taula normal que s'ha posat al costat d'un mirall a la paret. També hi ha llums de Nadal que canvien de colors. La taula pot ser molt útil per activitats de lateralitat i de coneixènça.
epic-childhood

4 comentaris:

  1. Hola. me gustaron mucho todas las propuestas que nos muestras para que lso peques puedan jugar y sentir . Creo que es mportante que tenga su propio espacio para tener todo organziado. Seguimos en contacto

    ResponElimina
  2. N'hi ha de molt xules i faciles de fer! gràcies per compartir

    ResponElimina