Jugar amb aigua

Amb aquesta calor ja ve de gust jugar amb aigua. A continuació ús proposem jocs amb gel i aigua que serviran tant per divertir-se i refrescar-se, com per aprendre més coses d'aquest element i treballar la psicomotricitat i l'art.

CURSES AMB AIGUA: Consisteix a transportar d'un lloc a l'altre tota la quantitat d'aigua possible. Aquest joc s'ha de fer amb un mínim de dos equips (cada equip tindrà tantes persones com es vulgui).
Cada equip tindrà dos cubells, un pler i un altre buit (posats en dos extrems distants entre si.
L'aigua s'ha de transportar en un got de plàstic que és posarà sobre el cap.
Amb aquesta activitat es treballa la psicomotricitat, la concentració, l'equilibri i el treball en equip, entre d'altres.

toddlerapproved


ESQUITXAR!: Per aquest joc es necessita una safata metàl·lica (o una paella gran), un dau i aigua. Tots han de seure en rotllana amb la safata al mig. Per torns es llançarà el dau, qui tregui un sis podrà donar un gran cop a l'aigua per esquitxar a la resta. Així fins que tots tinguin l'oportunitat d'esquitxar.
Amb aquest joc es treballa la paciència (per respectar els torns) i els números (amb el dau).

toddlerapproved


PINTAR AMB GEL: Es poden preparar uns pinzells de gel si preparem tempera i aigua en unes glaçoneres. S'hi ha de posar un pal de polo a dins.
Als infants els encantarà veure com el gel es transforma en aigua i les petjades que deixa la pintura sobre el paper.

Education

LA PLATJA: Aquest és un joc sensorial i és ideal per a treballar el joc simbòlic i l'exploració sensorial.
Es necessita
  • Sorra
  • Petxines
  • Aigua
  • Comptes de vidre
  • Petits trossos de fusta
  • Casa de jocs Mini o qualsevol estructura petita que vulgueu utilitzar com una casa a la platja
  • Ninos petits
  • Cubell
Amb aquesta activitat els infants podran sentir a les mans les diferents textures i crear el seu petit mon.
fantasticfunandlearning
fantasticfunandlearning

TIR A LA DIANA: Per aquest joc s'ha de dibuixar a terra una gran diana i emplenar globus amb aigua. Es tracta d'apropo-parse el més possible al centre de la diana.
tipjunkie

PINTAR AMB COMPTE-GOTES: Cal preparar una superfície plana amb paper absorbent del de cuina. Posarem pintura barrejada amb molta aigua en uns potets i deixarem que els infants pintin amb el compte-gotes. Durant l'activitat podran observar com la pintura s'estén i es barreja entre si.
casamarias


PASSAR L'AIGUA: Per aquest joc és necessitarà un got de plàstic per persona. Els infants s'hi han de possar en fila. El primer tindrà el got pler d'aigua i l'haurà de passar al company del darrere per sobre el seu cap. S'anirà repetint l'acció fins a arribar al final de la fila.
Si es fan equips, guanyarà el que acabi amb més aigua a l'últim got.

agirlandagluegun

BOMBES D'ESPONJA: Per a fer aquestes bombes cal retallar en tires esponges planes i lligar-les pel centre amb un cordill. Al mullar-les es poden fer servir de bomba en una guerra d'aigua sense fer mal al contrincant.
innerchildfun


PISTOLA DE PINTURA: Per a aquesta activitat només cal posar un paper en una superfície vertical i emplenar unes pistoles d'aigua amb pintura barrejada amb aigua.

Una altra opció, és fer una guerra de pintura. Només cal posar pintura per a tèxtil amb una mica d'aigua i que els participants és posin una samarreta blanca.

firefliesandmudpies

GLOBUS I TOVALLOLA: Per aquest joc cal una tovallola i globus d'aigua per cada dues persones. Es tracta de fer saltar el globus pler d'aigua el màxim de temps possible sobre la tovallola.
loveplayandlearn


PARET D'AIGUA: Es pot fer un recorregut per a l'aigua enganxant en una superfície vertical ampolles a les quals s'ha retallat el cul prèviament. L'infant podrà posar i treure els taps de les ampolles per aturar el recorregut de l'aigua quant vulgui.
Podem treballar la mescla de colors si preparem diferents recipients d'aigua amb una mica de colorant.

whereimaginationgrows


PINTAR SOBRE GEL: Per a aquesta activitat es necessita una safata, un pinzell, aquarel·les i un tros de gel (congelar aigua en un recipient de plàstic.
Convida als infants a pintar sobre el gel i veure com les aquarel·les es fusionen amb aquest.
Al finalitzar es pot posar un paper a sobre del gel per a què quedi la impressió o llençar directament el gel a l'aigüera.

teaching2and3yearolds

Comentaris