Jugar amb pedres


A vegades, el que tenim més a prop és el que ens dóna més joc, i això mateix passa amb les pedres.
No només és l'estona de buscar les millors pedres per a poder utilitzar, sinó decorar-les i les activitats que es poden fer després, així que les pedres poden ser un bon aliat per a excursions i durant les vacances.
A més poden ajudar a desenvolupar la psicomotricitat, les lògic-matemàtiques, joc simbòlic, les emocions, preescriptura, etc.

A continuació unes quantes propostes d'activitats amb pedres:


EXPLORAR LÍNIES: Aquesta idea és molt senzilla però ens dóna per a fer moltes activitats. Es tracta de dibuixar sobre les pedres línies rectes, corbes i diferents tipus d'angles amb un retolador de guix líquid, pintura o permanent.
Els infants podran crear formes ajuntant les diferents peces. També es poden fer activitats de classificació (línies corbes i línies rectes) i de comparació amb números i lletres.
youclevermonkey
youclevermonkey
youclevermonkey
youclevermonkey
youclevermonkey
youclevermonkey

EXPERIMENTAR AMB L'AIGUA: Per aquesta activitat s'ha agafat un pot d'obertura ample i pler d'aigua fins a la meitat. Els infants han de pintar amb un permanent fins on arriba l'aigua i després ficar diferents materials a dins com taps de suro, pedres, pals, etc. Així podran comprovar quins materials fan pujar el volum de l'aigua, quins floten, etc.
happyhooligans

LABERINT DE PEDRES: Aquesta és una activitat per calmar els ànims. S'ha de preparar una zona amb sorra i dibuixar la forma del laberint. Es col·loquen pedres planes (per la seguretat dels infants) i es prepara una zona on els nens i nenes puguin deixar les sabates per poder caminar descalços. També es pot deixar un pinzell per a espolsar la sorra un cop acabat el recorregut.
Aquesta activitat ajuda a desenvolupar l'equilibri en els més petits, a més de suposar un repte a l'hora de buscar la sortida.
sewliberated

APRENDRE LES EMOCIONS: Podem aprofitar les pedres per a crear un joc per a treballar les emocions. En cada pedra es dibuixen ulls, nassos i boques amb diferents expressions. A l'hora de presentar el joc als infants, és molt important que parlem amb ells sobre el que expressa cada rostre que representen (una boca oberta pot significar por o sorpresa, per exemple). Verbalitzar el que van trobant durant el joc ajuda als petits a aprendre a expressar les emocions i quin nom tenen.
whereimaginationgrows
whereimaginationgrows 
teachbesidene

INVENTAR CONTES: Aquesta activitat es tracta d'anar inventant un conte a partir de les imatges que van sortint dibuixades en les pedres. Aquestes es guarden en una bossa, i els infants les han d'anar agafant sense mirar.
El joc és més divertit com més persones i juguen. Es poden preparar pedres d'una mateixa temàtica o barrejar els conceptes per a fer-ho més divertit.
Aquesta activitat desenvolupa la imaginació i el vocabulari entre d'altres.
artfulparent
artfulparent
artfulparent

3 EN RATLLA: 
Es tracta de pintar 6 pedres, 3 per a un equip i 3 més per a l'altre. Després només cal dibuixar unes ratlles i ha jugar!
A més, el 3 en ratlla és un joc bastant senzill al que poden jugar nens bastant petits.

handmadecharlotte
Listotic

LLETRES: Amb aquest abecedari dibuixat en les pedres, podem crear paraules. Pot ser bona idea pintar d'un color vocals i d'un altre les consonants. També es podrien fer diversos jocs, un per a les majúscules i un altre per a les minúscules.
happyhooligans

DOMINÓ DE PEDRES:Amb un simple retolador o pot de pintura, es pot fer un joc de dominó que durarà anys i anys. És un bon joc per a treballar les lògic-matemàtiques.
happyhooligans

COTXES DE PEDRA: Amb una mica de pintura podem fer cotxes o tot el que puguem imaginar per a fer joguines per al joc simbòlic.
handmadecharlotte

MONSTRES DE ROCA: Amb una mica de pintura acrílica, uns ulls de manualitats i imants, podem fer uns monstres com aquests.
coastalways

ANIMALS DE PEDRA: Les pedres es poden convertir en ninots amb una mica de feltre i ulls de manualitats, i si a més els hi fem una caseta dins d'una caixa millor que millor!
redtedart
PINTAR PEDRES CALENTES: Aquesta activitat és per a nens i nenes més grans o que siguin molt curosos.
Es tracta d'agafar pedres arrodonides i rentar-les. Es posen sobre una safata de forn i s'escalfen en aquest a uns 200° durant uns 10 minuts.
Posem la pedra sobre la taula, protegida amb una tovallola, i es pinta amb llapis Crayola. La calor de la pedra desfà la cera.
artfulparent

Comentaris

  1. Quina entrada més genial!!! molt útil i interessantíssim!! moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta! A mi sobretot m'ha encantat la idea de fer línies a les pedres :)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada