Activitats per aprendre a tallar amb tisores

Practicar amb les tisores ajuda a l'infant a agafar força en els dits, destresa psicomotriu, concentració, coordinació, etc.

Per a començar amb aquesta activitat (es pot introduir cap als dos anys), donarem a l'infant tisores de seguretat, de punta rodona. Hem de tenir en compte que si el nen/a és esquerrà, necessitarà unes tisores especials per a ell/a.

Per a tallar amb tisores necessitem les dues mans i la coordinació d'aquestes dues, per això començarem utilitzant materials que siguis fàcils de manipular, com papers petits que càpiguen a les mans dels infants o materials una mica més durs com goma eva, cartolina, palletes, plastilina, etc., ja que el paper és fràgil i sol encallar-se entre les tisores si aquestes no s'agafen correctament.

Les primeres activitats amb les tisores no caldrà que tinguin un objectiu en concret, ja que l'objectiu final és que l'infant practiqui el moviment de mans amb aquest estri.

A continuació us donem algunes propostes d'activitats:

TALLAR GOMA EVA
La goma eva és una mica més dura que el paper i fa més fàcil el tall, a més, per la seva elasticitat, els infants gaudesquen molt retallant-la.
Podem oferir-los trossos petits per a que sigui més manejable.


happyhooligans


TALLAR PALLETES
Aquesta activitat els hi encanta als infants, ja que cada cop que es talla un tros de palleta, aquest surt disparat. Hem de tenir en compte això i calcular un temps per a recollir els trossets després.

Amb els trossos de palletes podem fabricar braçalets o collarets.



happyhooligans
culturetacat

culturetacat

COLLARETS DE COMPTES
Aquesta activitat amb collarets és perfecte per al control de la motricitat fina i coordinació d'ull-mà. Els infants estaran obligats a alinear les fulles de les tisores entre els comptes, i han de controlar la força per a tallar el fil.

happyhooligans

TALLAR TIRES DE PAPER
Una tira prima de paper és fàcil d'agafar amb una mà, i requereix una retallada ràpida. L'infant tindrà una sensació d'èxit immediata. Després es pot recollir diverses tires, o fins i tot un grapat, i tallar-les alhora.


happyhooligans


TALLAR CINTES
Igual que amb les tires de paper, un tros de cinta és fàcil de sostenir i no requereix una gran quantitat de passades de tisora per tallar-la.
happyhooligans


TALLAR PLASTILINA
La plastilina és un dels materials més fàcils de tallar per als infants, ja que te volum i no es mou de la taula.
Poden fer "xurros" amb ella i tallar-ne trossets.

happyhooligans
culturetacat


TALLAR ETIQUETES DE LA ROBA
Les etiquetes de la roba són fàcils de manipular i tallar pels infants per la seva mida petita i consistència. Amb els retalls poden fer collages.



culturetacat




Un cop l'infant agafi destresa, podrem complicar les activitats:

MALETÍ DE TALLAR
Aquest maletí te un munt de cartolines i papers de colors amb figures geomètriques dibuixades. L'infant haurà de tallar per les línies indicades intentant no sortir-se.
jmjpublishing


TALLAR PER SOBRE ELS PUNTS
En aquesta activitat fem que l'infant repassi amb punts una línia que haurem fet al paper, un cop secs els punts, l'infant retallarà seguin la línia.
PERRUQUERIA DE PAPER
Per a fer més divertides les activitats de tallar, podem crear una nina de cabells llargs. L'infant li tallarà el cabell al seu gust.
thepinterestedparent


FER UNA MÒMIA

Per aquesta activitat dibuixarem una figura humana sobre cartolina negre. L'infant haurà de tallar cinta adhesiva opaca, pot ser de l'estil "washi tape" o cinta de pintors. Tallar la cinta sense que es faci una bola o s'enganxi als dits demanarà de la capacitat de concentració i habilitat de l'infant.

Un cop tallada la cinta l'ha d'enganxar sobre la figura dibuixada. Un cop acabat aquest pas només haurem de retallar la figura i posar els dos ulls.


notimeforflashcards
notimeforflashcards
notimeforflashcards

Comentaris

  1. Hola Carla, sempre tenim idees i propostes per practicar amb tisores però sempre descobrim noves idees i propostes, aquí n'hi ha algunes de noves per mi. Gràcies per compartir tants recursos.
    Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada