Translate

dijous, 3 de març del 2016

Farmaciola de les emocions

L'altre dia em vaig trobar amb una idea molt xula per a utilitzar en moments en què els infants estan tristos, angoixats, amb por, etc. Es tracta de la farmaciola de les emocions, de la pàgina web Refugio de crianza


Com diuen a la web, com ens curem l'ànima? Què fem quan són les nostres emocions les que es queixen? Com calmem els sentiments ferits dels més petits?
La farmaciola de les emocions serveix per calmar el malestar emocional dels petits.

Els nens, gràcies a la seva utlització, aprendran a posar-se al lloc dels altres, a empatitzar amb els seus iguals i amb els adults també.

Aquí una descripció que fa Refugio de crianza sobre el que ha de tenir la farmaciola: 

Què ha de tenir la farmaciola de les emocions?

Tiretes enganxapetons: Qualsevol tireta de colors o amb dibuixos infantils és vàlida. Cal tenir moltes perquè es fan servir gairebé cada dia. Curen la majoria dels mals de forma molt efectiva.
tiretes enganxapetons

Gases abraçadores: Cal que siguin prou llargues per evitar que l'abraçada se'ns quedi a mitges de donar. Com pitjor estigui el pacient, major ha de ser el tros de gasa. En aquest cas és sempre millor passar-se abraçant que quedar-se curt, ja que el mal pot ser més gran.
gases abraçadores

Pedorretas llença riures: Són un remei infal·lible davant un atac de tristesa. Es poden aconseguir en botigues de bromes.


Tovallola recull de llàgrimes: Qualsevol tovallola de lavabo pot ser útil. La seva funció està clara, eixugar les llàgrimes de l'afectat. Disposarem d'una de més gran per si l'afecció deriva en incontinència lacrimògena. També podem utilitzar tiretes penganxapetons o gases abraçadores si som incapaços de tallar el torrent aquós.
Tovallola recull de llagrimes

Coixí llevapenes: Normalment després de la incontinència lacrimògena, els pacients acaben molt i molt cansats. Aquest coixí és perfecte per a aquest moment. Gràcies a ell, tots els seus problemes s'esfumaran en qüestió de segons i cauran rendits en els braços de Morfeu. Els que són de colors alegres o contenen missatges motivadors són més eficaços.
Coixí llevapenes

Vaporitzador antipors: Un vaporitzador i colònia diluïda en aigua són el remei perfecte per als terrors nocturns. Si el pot ve decorat amb adhesius de monstres i colors cridaners encara serà millor. Els nens que tenen aquest problema poden acudir a la farmaciola en qualsevol moment i agafar-lo, o fins i tot, sent més previsors, poden anar a buscar-ho abans d'anar a dormir, i deixar-lo al costat del llit, per si l'atac es donés un cop hagin agafat el son.

Vaporitzador antipors


Caramels curangoixes: Aquests són el complement ideal a la tovallola recull de llàgrimes. Solen servir per eliminar del tot la ressaca del plor. Convé tenir bastants a la farmaciola. Mai se sap quan faran falta. Tingueu molt vigilat el pot de caramels. El pot sol buidar-se de forma ràpida i moltes vegades no s'utilitza amb finalitat terapèutica.
Caramels curangoixes

Pilota antirràbica: Ideal quan el pacient pateix estrès, fúria o enuig. Llançant-la contra qualsevol superfície, servirà per anar despullant-se d'aquestes males sensacions. Ha de ser una pilota de goma, de les que boten molt. Com més alt sigui el bot, millor se sentirà el pacient. Haurà de llançar-la tantes vegades com calgui, fins que aconsegueixi eliminar aquesta mala sensació del seu cos. Utilitzar SOL en espais oberts.
pilota antirràbica

Pot de la calma: Serveix com a complement a la pilota antiràbica. Un cop el pacient ha aconseguit calmar-se, pot continuar la teràpia durant el temps necessari, contemplant el pot de la calma. Moltes vegades ell mateix es prescriurà l'ús immediat del coixí per somiar coses boniques. 
pot de la calma

Fonendoscopi: Molt important disposar d'un en la farmaciola, perquè el doctor l'utilitzi sempre que ho consideri necessari.
fonendoscopi

Receptes per prescriure alegria: Són la base de tot. El doctor receptarà alegria a dojo una vegada que el pacient s'ha curat completament i torna a estar en plena forma.
recepta

Carnet de pacient: La farmaciola disposarà d'uns quants carnets que hauran de ser emplenats correctament amb les dades de cada pacient i quedaran guardats i arxivats per si hi hagués alguna inspecció.


Com utilitzar la farmaciola de les emocions?

Aquesta farmaciola pot ser usat tant per adults com per nens.

Cal que es trobi en un lloc accessible, a l'abast de tots.

Un nen pot curar a un altre nen o un adult si fos necessari. Per a això ha de recopilar primer informació sobre el pacient, preguntar-li quina és la seva dolència o el seu problema, donar-li després un diagnòstic i receptar, finalment, el que consideri oportú.

Quan un nen es troba malament i considera que no necessita ajuda, també pot autodiagnosticar-se i automedicar-se. Hem d'entendre que les emocions són molt personals i hi ha moments en què no ve de gust compartir-les amb els altres, encara que també és cert que quan s'expliquen els problemes, moltes vegades es fan petits a l'instant.



On fer servir la farmaciola de les emocions?

Es pot utilitzar a casa i també a l'escola.

Si es fa servir a casa, els pares han de primer explicar el funcionament als nens.

Si es fa servir a la classe, serà el / la profe qui s'encarregui de l'explicació pertinent.

En qualsevol cas, es deixarà la farmaciola en un lloc al qual tothom pugui accedir, i es col·locaran a dins les instruccions, perquè es puguin llegir sempre que es necessitin.

S'explicarà pas a pas cadascuna de les coses que conté la farmaciola i quina és la seva utilitat.

Si els nens consideren que falta alguna cosa, poden proposar-la, i si cal, incloure-ho a posteriori. Ells mateixos poden crear xarops curacoses.


On aconseguir una farmaciola de les emocions?

La manera més senzilla i econòmica és fabricant-la nosaltres mateixos.

Podem folrar una caixa de cartró amb papers de colors o goma eva i posar-li separadors a l'interior on anar col·locant els diferents estris.

Si la fem en conjunt amb els nens, és encara millor, ja que d'aquesta manera, aniran coneixent tots els elements i entendran més ràpidament la seva utilitat.

Podem tenir també a la seva disposició una bata de metge perquè es fiquin encara més en el paper i joguines relacionades amb la medicina, com el fonendoscopi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada