Documentals i programes sobre criança i educació

Si teniu una estoneta, aquests documentals són molt interessants per a analitzar la manera en què criem i eduquem als infants i per a fer-nos moltes preguntes, que sempre va molt bé :)

BABIES, de Thomas Balmes
Documental Babies
Pel·lícula documental on l'autor mostra el primer any de vida de quatre nadons (de Namíbia, Japó, Mongòlia i Califòrnia).
Al documental podem veure quatre estils de criança ben diferents, amb estímuls i atenció per part dels adults molt diferents entre si. 
Això afecta en el seu desenvolupament? La pregunta queda oberta perquè cada espectador la respongui per si mateix.

La podeu veure sencera AQUÍ

TRAILER



LA VIDA SECRETA DELS NENS, de Nicola Brown
A Espanya s'ha pogut veure al canal Movistar+
La sèrie documental "La vida secreta dels nens", està grabada en una guarderia plena de càmeres i sense la presència de pares, tres científics -el professor Paul Howard-Jones, el doctor Sam Wass i la doctora Elizabeth Kilbey- observen i comenten el desenvolupament de les habilitats socials de nens de 4, 5 i 6 anys, la seva regulació emocional, la seva empatia i la seva moralitat.

Anomenada també, el "Gran Hermano" dels nens, la sèrie documental "La vida secreta dels nens" ha despertat moltíssima controvèrsia per la manera en què està gravat, però ha tingut com a resultat un coneixement a fons del comportament infantil molt interessant i que ens pot ajudar a entendre als infants del nostre entorn.

Aquest és, possiblement, el període més crucial en el desenvolupament d'un nen, quan travessa el llindar de la vida familiar a l'àmbit social de l'escola. Les eines d'interacció social que aquests nens aprenen poden establir les bases de les relacions que formin al llarg de tota la seva vida adulta.

Programa sobre els 4 anys, AQUÍ
Programa sobre els 4 anys II, AQUÍ
Programa sobre els 5 anys, AQUÍ
Programa sobre els 6 anys, AQUÍ


CAMINO A LA ESCUELA, de Pascal Plisson

+info: Camino a la escuela
Un documental que narra la història real i extraordinària de quatre nens, Jackson, Carlitos, Zahira i Samuel, que han de enfrontar-se diàriament amb una multitud d'adversitats i perills per arribar a l'escola. 
Aquests nens viuen en quatre punts molt distants de la terra, però comparteixen les mateixes ganes d'aprendre i són conscients que només l'educació els obrirà les portes a un futur millor, molt diferent de la visió d'escola que se té al nostre país.
La podeu veure sencera AQUÍ.

TRAILER




ELS CAMINS MÉS PERILLOSOS PER ANAR A L'ESCOLA, sèrie documental


A la sèrie documental "Els camins més perillosos per anar a l'escola" acompanyem nens i nenes que viuen en poblets aïllats, de zones remotes i hostils, mentre recorren els camins més perillosos del món per anar a l'escola. Tot per tenir l'oportunitat de formar-se i tenir una vida millor.

Acompanyem els nens per aquests camins, metre ens parlen de les seves experiències i els seus somnis. I els pares ens expliquen la seva angoixa pensant en el que els espera als seus fills. També veiem els llocs on viuen i les seves condicions de vida.

Podreu trobar la informació sobre les emissions AQUÍ

Comentaris