Beneficis de jugar amb sorra - Taula sorral

Sorra i aigua, dos elements que encanten als petits i no tan petits, com us haureu fixat els que teniu infants a casa o els que treballeu en educació i lleure.
Jugar amb aquests dos elements aporten múltiples beneficis, ja que ajuden en el desenvolupament dels sentits, la creativitat, la psicomotricitat i socialització i aporten noves maneres de desenvolupar el joc simbòlic, la lectoescriptura i les logicomatemàtiques.

A casa ens agrada molt això de marranejar amb la sorra, sobretot a la petita de la família, però per diverses circumstàncies (parcs que queden lluny, parcs bruts, sense sorra, etc.), la petita C no sempre pot jugar amb les seves pales i cubells. Per això vàrem decidir regalar-li una taula sorral.



Ens vam decidir per una taula sorral perquè és una opció oberta, m'explico:
- Té dos "safates", que podem omplir de sorra, aigua, pedretes o altres elements, podent o no barrejar-los entre si.
- Serveix per a fer altres tipus de joc: Caixes sensorials, cistella dels tresors, activitats tipus Montessori, activitats de classificació, etc.
- Si oferim pales, cubells, gots, etc. afavorim l'activitat de transvàs.
- És fàcil de rentar.
- Te tapa, cosa que evita que els animals s'hi posin, que es mulli amb la pluja, etc. La tapa converteix el sorral en taula per a jugar amb plastilina, dibuixar o menjar a sobre.
- Les potes són extraïbles, així que és fàcil de transportar i es pot utilitzar també en el terra o sobre una taula (adaptant-lo a les diferents alçades dels infants o/i a les diferents activitats). Quan la nena sigui més gran la taula es convertirà en una safata on jugar i endreçar la plastilina o els colors i retoladors.
- Les potes són baixetes, just per a l'alçada de la nostra nena :P
- Com la sorra és dins d'una safata, els nens no s'omplen tant de sorra com si fos un sorral on han de seure a dins (tot i aixó acabem el joc espolsant la roba i sabates i rentant-nos les mans). Si posem aigua, la cosa es posa una mica més "bruta" com més petit sigui el nen/a.
- La mida de la taula sorral la fa ideal per a utilitzar en balcons i espais petits.

La taula sorral ha sigut un èxit, tot i que per ara la C només l'ha fet servir per a jugar amb sorra i aigua, però aquí us deixo més idees d'utilització:

- Joc sensorial aigua freda i calenta: Omplirem una de les safates amb aigua calenta (no més de 36° o 37°) i l'altre amb aigua del temps i uns quants glaçons de gel.
Jugar amb gel
- Safata sensorial/classificació: Oferirem les safates de la taula plenes de llegums seques (arròs, llenties, mongetes, etc.). A més de tocar i veure les diferents qualitats dels productes, s'afavoreix la classificació. 
countingcoconuts
- Safata sensorial de colors: Omplirem una de les safates de la taula amb objectes d'un sol color. L'altra banda la deixarem buida per afavorir el transvàs i la classificació.
countingcoconuts
- Joc càssic de fer castells: Omplint les safates de sorra i aigua (o sorra humida) es pot jugar a fer castells i construccions, que es poden decorar amb pedretes i herbes o animar amb animalets i personatges de joguina.
Jugar a sorra
- Taula d'escriptura: Quan s'està començant amb la lectoescriptura pot ser divertit escriure sobre la sorra amb el dit o un palet. Per això oferirem les safates plenes de sorra fina o farina. També podem mostrar targetes de cartolina amb lletres i números impresos, per a què els nens les copiïn sobre la sorra o farina.
Living Montessori now
- Mesurem: Si a més de la sorra i/o aigua donem als infants gots per a mesurar, culleres i cullerots i ampolles i embuts estarem treballant el transvàs, les mesures i conceptes com pler, buit, un terç, la meitat, etc.
Bussy toddler
- A netejar!: Omplirem una de les safates amb aigua i sabó perquè els infants puguin "rentar" les nines o altres joguines i una tovallola per eixugar-les després.
Teach preschool


Links interessants:


GuardarGuardarGuardarGuardarGuardarGuardarGuardarGuardar

Comentaris