Translate

divendres, 23 de juny del 2017

Activitats per a nadons

Avui portem unes quantes idees per a fer amb els més petits de la família, sobretot buscarem que els petits experimentin amb els seus sentits.

JUGAR AMB PAPER DE FORN
Aquesta activitat és molt fàcil i el bebè s'ho passa la mar de bé. Es tracta d'estirar al nadó en un lloc còmode i posar als seus peus un coixí embolcallat amb paper de forn (o encerat). Quan l'infant el toqui notarà una textura diferent de les que està acostumat, també acabarà adonant-se, que com més fort piqui amb els peus, més soroll fa. A més de treballar el sentit del tacte, estarem oferint una eina per experimentar la causa-efecte. Va ser un dels jocs preferits de la meva neboda quan era un bebè.




CISTELLA DEL TRESOR
Ja hem parlat d'aquest recurs altres vegades, però va bé recordar que amb poquetes coses podem oferir a l'infant bones experiències d'aprenentatge.
Es tracta d'oferir al nen/a una cistella amb elements de fusta, ferro i tela perquè toqui, llepi i experimenti. Els objectes a oferir poden ser dels que tenim a casa, sempre tenint en compte que no tinguin peces petites.





TOCAR I JUGAR AMB ESPAGUETIS
En una banyera per a nadons o gibrella posarem espaguetis bullits de colors. Els espaguetis no han de cremar. Es poden posar a temperatura ambient.
Es col·loca al nen/a a la banyera i es deixa que experimenti.
Amb aquesta activitat es treballa la psicomotricitat fina, el tacte i els nous sabors





PINTURA DE DITS
Aquesta és la típica activitat de pintura de dits. Hem de buscar pintura adequada a l'edat de l'infant. Si aquest es sol posar les mans a la boca, podem canviar la pintura per gelatina de colors, puré, iogurt, xocolata desfeta, etc.



LA MEVA FAMÍLIA
Aquesta activitat ajuda a treballar el vocabulari, el reconeixement de les persones del voltant i el concepte de família. És molt útil si tenim familiars que viuen lluny, que els nadons veuen poques vegades al mes o que es quedaran un dia al càrrec de l'infant però que encara no han tingut molta relació.
Es tracta de preparar unes fitxes de la mida d'un foli amb la foto dels diferents membres de la família. Plastificarem les fitxes perquè no s'espatllin. Les treballarem amb l'infant anomenant als diferents membres de la família mentre senyalem les fotos i expliquem coses sobre ells (com són, qui són, de quin color tenen el cabell, si porten ulleres, etc.). Deixarem les imatges a l'abast de l'infant perquè pugui mirar les imatges.
Si posem els noms dels familiars sota cada foto, es podran utilitzar les imatges més endavant com a material per aprendre a llegir i escriure.



PISCINA DE BOMBOLLES
Si omplim la piscina de bombolles de sabó l'infant, podrà experimentar amb l'olor del sabó, la nova textura, podrà amagar objectes i trobar-los sota l'escuma, fer transvàs, etc.
Plain vanilla mom

JUGAR AMB POMPONS
Aquesta activitat es fa col·locant un tub de cartó enganxat en una paret o finestra a l'abast de l'infant. Aquest podrà passar pompons o objectes petits a través del tub, practicant així la psicomotricitat fina.
laughing kids learn

PRIMERS JOCS D'AIGUA
Una manera perquè els nadons experimentin amb l'aigua, és col·locant una mica en una safata, no cal gaire.
Ajudarem a l'infant a tocar-la, esquitxar i experimentar amb l'aigua.
simple fun for kids

LA GUITARRA
Unes simples gomes col·locades en una safata fonda serveixen per a fer aquesta guitarra tan divertida amb la que experimentar amb els sons i treballar la pinça (moviment dels dits per agafar coses).
House of burke

GuardarGuardar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada