Translate

dilluns, 17 de febrer de 2014

Tutorial: Com fer un blog amb "Blogger"
Un blog pot ser un bon recurs per expossar la nostra feina i la dels infants o proposar recursos, tallers, negocis, etc.

Us deixo aquí un petit tutorial per a que us animeu a fer un blog com el meu (és molt bàsic i per a començar, pero us pot ser útil):


1. Primer de tot hem d'obrir un comte a Blogger
Emplena l'información que et demanen. S’ha de tenir un correu electrònic. Si no en tens t'en pots fer  un a Hotmail o ha Google, són gratis. 

2. Ara ja tens un blog.  La mateixa pàgina us anirà indicant els passos a seguir: possar nom al blogg o triar una plantilla base (la imatge del blogg), per a començar a treballar. Aquesta plantilla es pot cambiar sempre que vulguis.

3. Un cop es tingui el blogg apareixerà una pantalla semblant a aquesta. Si no la trobeu nomès has de mirar la part de dalt a la dreta de la pantalla i clicar “Escritorio”. Un cop aquí pots anar cambiant tot el aspecte del blogg i aferir textos i imatges.4. Afegir imatges i textos:
Els blogs estàn fets de petits “articles” que es van penjant. Aquests articles poden ser textos, imatges o les dues coses.
5. Clicar a “Nueva entrada”, apareixerà aquesta pantalla:

A partir d'aquí tot plegat s'ha assembla molt a un Oppen Ofice o un Word. 
  • En el espai on possa “título” serveix per a col·locar el nom del “article”
  • En el recuadre blanc es pot escriure el text (tambè es pot tenir fet en un document Word i copiarlo i enganxarlo aquí)
  • Just a sobre de la pantalla per escriure el text hi ha les eines per a cambiar el text de format.
  • Clicar en “publicar entrada” quant ja es tingui el article preparat per a penjar a Internet
  • Clicar “guardar ahora” si volem penjar el article en un altre momento. L’article es guarda i es pot cambiar més endavant. Els articles que publiquem tambè es podràn cambiar o borrar més endavant.
  •  Recuadre de “etiquetas de esta entrada”: aquí es poden possar paraules clau relacionades amb l’article, per a que els i sigui més fácil a les persones que busquen un en particular, trobarlo dins el blogg.
  • Tambè serveix per a si algú busca aquesta paraula en concret en Google, li surti el nostre blogg. Com més gent vagi al nostre blogg, més al principi de la llista apareixerà el nostre.


Si es clica sobre la pestanya “editar entradas”, es pot cambiar articles que ja em penjat anteriormente o que encara no em pujat a Internet:


Això és el més bàsic, desprès es pot anar mirant per les diferents pestanyes, on hi ha més coses que es poden aferir al blogg o estadístiques per veure quantes persones l’han visitat.

Hi ha molts tutorials per internet on podreu anar trobant coses per enriquir el vostre blog :)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada