Translate

diumenge, 23 de març de 2014

Joc simbòlic i logico-matemàtiques: Racó de la botigueta

Aquesta és una proposta que he fet de joc simbòlic on es treballen les matemàtiques.

La proposta està feta desprès d'haver llegit el projecte del CEIP Nostre Llar de Sabadell.
Nom de la botiga: Botiga “Merceria el botonet”

Edat: L'edat dels infants serà d'entre 5 a 6 anys.

El material necessari per a la realització del racó serà de:


Material botiga (general)
- Capsa gran de cartró

- Pintura i retoladors
- Cartolines de colors
- Cartró
- Tisores
- Cinta adhesiva
- Cola blanca

Material elements de la botiga
- Cinta mètrica

- Botons
- Llanes
- Cintes de colors
- Capses petites
- Cistells per a expossar els elements
- Cistell per a comprar
- Testos de metall
- Paper i llapis
- Tissores
- Cartolina i retoladors (per a fer les monedes)

Per començar, he buscat material que tenía per casa i que fos adequat al racó (que s'adaptés al tema amb facilitat i que no fos perillós per a infants de l'edat a qui va dirigit).

El material principal que he triat per l'estructura ha estat: una caixa gran, capses i cistells. Volía donar un aire de “de tota la vida” a la botigueta.

S'ha fet un rètol sobre cartró on s'han dibuixat els 3 típus de productes que es posaran a la venda a la botiga junt amb els preus.
El rètol serveix tant per a decorar com per a que els infants recordin els preus dels productes a la venda i es familiaritzin amb símbols com els del euro (€) o el centimetre (cm).S'han classificat i col·locat els productes en els corresponents cistells i capsetes.

També s'ha possat un cistell perquè els infants que tinguin el rol de clients puguin utiltzar-lo per posar els productes comprats.
Tant el botiguer com el comprador disposaran de paper i llapis per fer els “comptes” si ho necessiten.


S'han realitzat unes monedes grans de cartolina daurada. Les monedes tenen el valor de 1 i 2 €. 

Com es pot veure en la imatge general, la paradeta té un aspecte de botiga “de tota la vida”, on s'utilitzen materials reciclats (testos, cartrons i capsetes) i d'altres que tenen una “vida” llarga, com són els cistells de vimet.
He buscat evitar materials de plàstic, com són bosses o joguines amb formes modelades, per a deixar espai al material natural i real, perquè els infants el puguin manipular i treballin la creativitat.

S'ha mirat que els elements de la botiga estiguessin ordenats de forma clara amb una tasca prèvia de classificació seguint criteris de materials, funció, color, forma, ..(la llana al cistell gran, les cintes de colors als testos de metall i els botons a les capsetes).


Els botons estan subdividits en dues capses, en una els de forma rodona i en l'altre els que tenen forma d'estrella.

Tal i com està a les merceries, s'ha enganxat una cinta mètrica al mostrador. Aixó permetrà als infants familiaritzar-se tant amb els números com amb les mides de les coses.
Utilitzant la cinta mètrica i les tisores, podran mesurar i tallar trossos de cintes de colors de la botigueta, tal i com es fa a la vida real.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada