Translate

divendres, 5 d’abril del 2013

Treballar els hàbits


Quan parlem de treballar els hàbits ens referim a ensenyar al infant la manera de comportar-se o el mecanisme d'actuació davant d'activitats que es porten a terme diàriament o molt sovint, com rentar-se les mans abans de dinar, saludar al entrar a un lloc nou, parar la taula, etc.
Avui en dia, la manera més habitual d'ensenyar a les escoles bressol és a través del treball dels hàbits, i és molt important que els pares i col·laborin, ja que són el principal referents dels nens i les nenes.

La manera de treballar un hàbit es basaria en dues premisses bàsiques:
  • L'adult ha de donar exemple del que vol que l'infant aprengui.
  • S'ha de repetir cada vegada que es dongui la situació.

Per exemple, si volem que l'infant saludi amb un "Bon dia" al matí, el pare i la mare hauran de començar per fer ells mateixos aquesta acció cada matí i animar a l'infant que els segueixi, no serveix que si un dia ens llevem cansats o amb presa ens saltem el "Bon dia".
I s'ha de fer igual amb la resta, com rentar les mans abans dels àpats, rentar-se  el coll quan es banya, tapar-se la boca a l'estornudar o ajudar als pares a parar la taula.

Un altre cosa que ens pot ajudar és treballar els hàbits des-de el joc simbòlic. El joc simbòlic és una representació de la realitat a través del joc, podem treballar l'higiene diària jugant a que banyem a la nina, o aprendre 
a posar la taula i ser educats amb els altres jugant a restaurants.

1 comentari: