Jocs de falda

Els jocs de falda ajuden a crear un vincle afectiu i de confiança entre el infant i l'adult.

"Si miréssim moltes de les aportacions pedagògiques que fan al seu desenvolupament parlaríem de descobriment del seu cos, del llenguatge oral, de la dansa, del ritme, del moviment, de la música, de les cançons, de la comunicació amb l’adult, del gaudi, de la sorpresa, l’ensurt…"

Ara Criatures


Des dels primers mesos de vida, els jocs de falda són els més apropiats per a estimular l'atenció, el compàs ja repetició de paraules. 
Aquests cants tradicionals combinen el ritme i les onomatopeies amb l'acció sobre el cos del nadó, són els que transmesos de pares a fills permeten la repetició dels primers vocables, estimulen l'anticipació i l'atenció, creant un espai de joc i intercanvi plaent.

Així s'introdueix el gust pels primers sons de la parla, que permeten jugar amb paraules i frases, construir missatges que donen la possibilitat d'accedir a la comunicació alhora que introdueixen el concepte d'humor i ironia que són les bases d'un pensament crític i del raonament verbal.


A les pàgines de La Moixiganga, Canciones Infantiles i ha Jocs de Falda entre d'altres podreu trobar un munt de cançons tradicionals per a jugar amb els més petits.


centreireth

Comentaris