La vida social de la mare també beneficia als fills


Amb la gran càrrega de responsabilitats de la rutina diària d'una mare, és fàcil sentir-se massa ocupada com per agafar-te un temps per a les amigues, o fins i tot sentir-se malament quanl'agafes. La realitat és que, tant tu com els teus fills es beneficieu quan poses les teves amistats una mica més amunt en la llista de prioritats. 

Com diu a Consejos de mamá, no et limitis a relacionar-te amb les teves amigues que també són mares. Procura mantenir el contacte també amb les que no tenen fills. Així podràs parlar de coses diferents i no perdre la teva identitat. Fes servir les xarxes socials a Internet i el telèfon, però no et limitis al contacte virtual. De tant en tant demana a la teva parella, al teu sogre o una cangur que cuidi dels teus fills per poder sortir amb les teves amigues.

Tal i com diu a la web Papas y mamas, quan t'envoltes de bones amistats i fas temps per dedicar-lis temps tot i la teva vida ocupada, de fet li estas ensenyant als teus fills l'art de la lleialtat, de veure el valor de les relacions i que els amics valen aquest temps i esforç extra. 

Per aconseguir-ho ens diuen que:

- Fes que sigui obligatori: Marca un dia fix d'amics a la teva agenda. Fins i tot si comença per ser una vegada al mes, troba un dia que funcioni i dedica aquest temps únicament per a tu i les teves amigues. Un cop agendada aquesta cita, compleix- tal qual com ho faries amb una cita de treball o amb el metge. S'ho mereixen les teves amigues i t'ho mereixes tu. 

- No deixis que no tenir molt de temps s'interposi: de vegades una visita ràpida és tot el que es requereix per fer-li saber a la teva amiga que la valores. 

- No deixis que les excuses s'interposin: si pagar una mainadera és el problema, prova el compartir una mainadera amb algú més. Si el problema és el pressupost, prova una excursió a la platja o anar a caminar juntes. Si els horaris dels teus fills s'interposen, aixeca't d'hora per anar a fer exercici juntes o prendre el cafè juntes. Les mames som expertes en assegurar que tota la resta funcioni, per a tots els altres. És hora de fer que el trobar temps per les teves amigues funcioni per a tu! 

- Que sigui per a tu: Gairebé sempre el ser mare requereix de moltes trobades socials predeterminats, però has d'anar més enllà de la reunioncita perquè juguin els nens. Busca a l'agenda un temps per a parlar temes d'adults, no només dels fills.


Quedar amb amiges sense fills

Tal i com et deiem al principi, és important que no abandonis a les teves amigues sense fills, no només perqué amb elles podrás desconectar de tots els temes de la maternitat, si no perquè són persones que estimes i seria una falta de respecte cap a elles.

Per a les teves amigues serà molt important que trobis temps per a elles, perquè saben que vas més justa de temps. No tractis de manera despectiva els seus problemes dient que ser mare si que porta problemes i que no saben com viuen de bé, tu abans tampoc tenies fills i no per aixó eren menys important les teves coses. 
I sobretot, no les substitueixes per altres persones amb fills. Pots afegir noves amistats, però deixar de veure a les antigues només perquè no compartiu la maternitat farà que perdis part de la teva identitat individual.


+ info: temps per a la mare sent mare soltera

Comentaris