Massatge infantil


El massatge infantil és una manera de comunicar-te amb el teu nadó a través del tacte, i al mateix temps és un mètode terapèutic ja que comporta molts beneficis per al teu fill.

Per a fer un massatge a un bebè heu de tenir en compte varies coses:

- Prepareu una zona on l'infant es senti còmode, pot ser sobre el cambiador o posant una tovallola sobre el llit.

- Creeu un ambient tranquil, posant música suau, fent activitats tranquiles just abans (llegir un conte per exemple), baixant una mica l'intensitat de la llum en la zona on fareu el massatge, parlant al bebè de forma suau, etc.

- Tingueu a prop tot el que necesiteu per a no tenir que deixar a mitges el massatge (tovalloles, tovalloletes, oli o crema, pijama, etc.).

- Demaneu al infant permís per a fer el massatge. És igual que el bebè encara no parli, li hem de fer saber que començarà el massatge. Aixó és fa possant-nos la crema a les mans mentres li diem al bebè que començarà el massatge.

- Si el bebè plora o veieu que no disfruta del massatge pareu inmediatament.

- Penseu que si vosaltres esteu nerviosos transmetreu al bebè el vostre estat de nerviosisme a través dels moviments bruscos o ràpids, així que és vital que feu el massatge en un estat de tranquilitat.


Us posem uns videos amb tècniques de massatge:


Massatge infantil:




Massatge Shantala:



Massatge per als còlics:



Massatge relaxant per abans de dormir:





OBJECTIUS DEL MASSATGE INFANTIL segons l'Hospital de Nens de Barcelona:

1. - Millorar i enfortir els vincles entre pares-fills: Realitzar un massatge al seu fill és molt reconfortant i li proporciona molta satisfacció personal, ja que tots els moviments que realitzi sobre la seva pell estan plens de tendresa. La manera que toqui el seu fill és plena d'intencionalitat, de manera que li transmeti respecte, tendresa, comprensió i companyia, per tant li està transmetent AMOR. 
D'altra banda el seu fill està rebent tot un conjunt de sensacions que li proporcionen molts aspectes positius que són els següents: 

2. - Augmentar la seva autoestima: Els exercicis del massatge i la seva intencionalitat en fer-li els farà sentir-se més segurs de si mateixos i més feliços. 

3. - Ajudar a la maduració del seu sistema neurològic central i perifèric i situar-se en l'espai on es troben. La pell conté moltes terminacions nervioses i fent-li massatges les està estimulant. 

4. - Afavorir la digestió del nadó: Quan faci els exercicis sobre l'abdomen està afavorint el peristaltisme del nadó facilitant l'expulsió de gasos i excrements. Per tant, els està ajudant a no tenir còlics ia regular el seu sistema digestiu. 

5. - Fomentar el descans i la son: Els nens que reben amb regularitat aquests exercicis estan més relaxats i descansen millor. 

6. - Eliminar contractures: Al realitzar-el massatge les nostres mans els transmeten energia i per tant, calor. Aquest augment de temperatura juntament amb el pastat de la zona fa disminuir les contractures. 

7. - Millorar la circulació venosa: Al fer els exercicis d'amassament, traccions i friccions estem afavorint el retorn venós de les seves extremitats i de tot el cos en general. 

8. - Enfortir el sistema immunitari: En realitzar massatges al seu fill li està proporcionant FELICITAT i per tant li està estimulant la producció d'endorfines. Aquest fet fa enfortir el sistema immunitari del seu fill, i ja ho diuen que si estem feliços tenim més salut i estem menys malalts! 

9. - Ajudar a drenar secrecions a nivell respiratori: En treballar la zona de la caixa toràcica pel tòrax i l'esquena fent exercicis de fricció i de percussió ajudarà a mobilitzar la mucositat a nivell bronquial, i en fer els exercicis a la zona de el nas ajudarà a descongestionar. 

10. - Eliminar toxines: Al realitzar el massatge augmenta la temperatura corporal del cos del nen, fomentant la producció de suor per on s'eliminen restes de toxines que el seu cos no necessita.


Comentaris