Treballar les emocions


Les emocions poden ser una cosa molt aclaparadora i donar por als infants, no nomès als més petits, si no a la adolescencia també. Identificant, comprendre i possar-li nom al que sentim ens pot ajudar a sentir-nos millor i ha saber portar el millor possible les nostres sensacions.

Si bé podem pensar que els nens han de ser capaços d'identificar i comunicar com se senten, la veritat és que han de ser ensenyats. Aquí hi ha alguns consells sobre com ajudar els nens a entendre les seves emocions, extrets de la pàgina The Jenny evolution.

1. Donar nom als sentiments: 

És sorprenent la freqüència amb què els adults s'obliden que, per als nens petits, les emocions són, coses que fan por sense nom. Ens oblidem que ells no sempre saben el que els està succeint en un moment emotiu. 
Per als nens petits i en edat preescolar, ajuda possar nom a les emocions. Per exemple: "En aquest moment et sents enutjat".


2. Els sentiments no són dolents:

A vegades, en el nostre esforç per corregir un comportament no desitjat, es corregeix als infants per sentir-se de certa manera. Però ningú pot controlar la forma en què ell o ella se sent sobre alguna cosa; el que podem controlar és la nostra manera d'actuar. 

Intenta validar els sentiments del infant - "Entenc que et sentis frustrat, i és normal sentir-se frustrat", alhora que es corregeix la seva conducta - "Es pot sentir frustrat, però no es pot llençar les coses." A continuació, pot oferir una alternativa. "Quan et sents frustrat, pots cridar-li a aquest coixí". És important proporcionar una sortida i deixar que els nens/es sàpiguen el que és un comportament acceptable, no només el que no ho és. 



3. Parla sobre els teus sentiments: 
Dona nom als teus sentiments verbalment. Pots dir que et sents enutjat o molt emocionat o qualsevol emoció que fa que et comportis d'una manera, això fa que els infants prenguin nota. També pots preparar sortides apropiades per aquests sentiments.



4. els sentiments dels altres: 
A mesura que el nen/a arriba a comprendre les paraules que pertanyen als sentiments i algunes de les raons darrere de les grans emocions, es pot assenyalar que un comportament seu fa que una altra persona se senti de certa manera. 
Els infants sabran el que se sent i probablement voldràn aturar qualsevol comportament que faci que l'altra persona se senti malament. 
Per exemple, podeu fer entendre que ell o ella estàn enutjats, però que està fent que el seu germà petit estigui molt trist. 
L'infant entendrà que vol dir trist, i probablement no voldrà seguir fent que el seu germà petit se senti d'aquesta manera. 

Això ajudarà als seus fills en les seves futures relacions - empatitzar amb les emocions dels altres és important per tenir relacions interpersonals efectives. 


A continuació us possem material i exemples per a treballar les emocions:

Puzzle imprimible de les emocions:
El baúl de A.L.

Activitat per a identificar les emocions:
Still playing school

Joc de les emocions personalitzat:

B-inspired mama

Termometre de les emocions:
Etsy


Caixa de la ira:
Simply real moms

Classificació de sentiments:

Having fun at home

Comentaris