Translate

diumenge, 7 de desembre de 2014

"Olorem"- Material sensorial

Avui us proposso una capsa plena d'olors :)

Tal i com em comentat altres vegades, és important que els infants desenvolupin els diferents sentits. Aquesta capsa ens ajudarà amb el sentit de l'olfacte.


He fet tres jocs de la capsa, són per a les diferents aules d'una escola bressol, tot i que pot servir per a nens i nenes més grans.

Material:
  • Teixit de tul
  • Cotó fluix
  • 5 tuppers petits
  • 1 tupper gran
  • 5 aromes diferents

Tutorial:
1. Possem cotó fluix a dins el tupper petit.2. Omplim el tupper amb espècies, cafè o el material "oloros" que hagim triat.


Tambè podem remullar el cotó fluix amb colonies amb aromes. Jo he agafat colonies amb olor a vainilla, maduixa i coco.3. Retallem el tuluna mica més gran de la mida de l'obertura del tupper petit.4. Amb wassi tape enganxem el teixit de tul al tupper5. Fem unes etiquetes amb els noms de les olors i les enganxem sota el tupper.

6. Ja podem endreçar els diferents tuppers petits en el gran. És important que totes les tapes quedin ben tancades desprès d'utilitzar les capses.

La mecànica de la capsa consisteix en explicar als infants que totes les coses tenen una olor característica, fins i tot ells mateixos i que el nas és l'organ que s'utilitza per a sentir les olors.

Un cop explicat això, es pot envenar els ulls dels infants si són grans (si són petits poden agafar por i és millor no fer-ho). L'educadora o mare/pare anirà pasant les capsetes per sota del nas de cada infant, i si aquests ja parlen, poden endevinar quina olor fa cada capsa o a que els recorda l'olor.
Si els nens i nenes són més petits, l'adult els anirà dient l'olor corresponent a cada capsa segons els i fa olorar.

Es pot fer una variant de la capsa, posant el doble de cada una de les olors, així els infants podrien jugar al memori pero amb olors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser vols veure....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...