Com fer fotos a infants d'1 a 3 anys

En quan l'infant comença a caminar és molt difícil fer-li fotos, en quan veu la càmara o s'apropa masa a ella per agafar-la o fuig ven lluny.

La meva màxima a l'hora de fer fotos és llançar tantes com sigui possible, l'altre, no agobiar al nen/a.

Es poden utilitzar diferents trucs per aconseguir alguna foto on miri a la càmara:

  • Que una persona de confiança de l'infant es posi radere nostre i li parli i el faci riure.
  • Portar-lo a un parc i donar-li alguna joguina, això els ajuda a relaxar-se. De tant en quant els has d'anar cridant per el seu nom per a que es girin cap a tu.
  • Fer-los fer una activitat que els agradi (jugar amb plastilina, fer galetes, jugar a nines, etc.) i anar cridant-los de tant en quant.
  • Preparar l'escenari on vols fer les fotos avans de posar al infant, per a que sigui arribar ell i començar a capturar instants.
  • Ensenya-li com surt a les fotos que fas i comenta-li lo guapa/o que surt.
A la pàgina "Its always autumn" ens donen algun consell que a continuació us tradueixo:
  1. Donar-los un lloc on seure. Pot ser un tamboret, cadira, cavall de fusta, etc. Si el element es de colors neutres millor, així no treu protagonisme al nen/a.
  2. Donar-li algun petit menjar o joguina. Amb això s'entretindrà, i quan vulgui compartir amb tu aquell l'instant de felicitat i aixequi la cara per mirar-te, és quan has de llençar la foto.
  3. Enganxar alguna cosa a la càmara, com un cap dels dolços "Pez", campanetes, un nino, etc.
  4. Quan l'infant no para de correr d'un lloc a l'altre, fes algunes fotos i ensenya-li, al veure que surt d'esquena o malament pot començar a voler cooperar per sortir millor.
  5. Per als nens/es una mica més grans, es pot jugar a imitar. Tu pots fer una pose i retar a l'infant a fer-la igual, més tard podeu intercanviar els papers i que ell proposi poses.

Comentaris