Translate

dijous, 14 de maig del 2015

Fer els nostres propis instruments musicals

La música no només és una manera de gaudir, si no que també és una manera més d'expresar-se.

Ens interessa que els infants aprenguin a utilitzar la seva pròpia veu com a instrument, a cantar seguint el ritme i l'entonació, a aprofitar els recursos sonors i musicals del propi cos, d'objectes habituals i d'instruments musicals simples, a moure's amb el ritme de les cançons, etc. L'important és que el nen gaudeixi, explori, elabori, s'expressi.

Però l'expressió musical en educació infantil no és una activitat aïllada. S'uneix amb l'expressió corporal, amb l'expressió oral i escrita, i en definitiva amb totes les àrees i aspectes de l'educació infantil ja que en aquesta etapa l'educació pretén ser globalitzada.

Podem unir la psicomotricitat fina amb l'educació musical i el respecte a la naturalesa, fent els nostres pròpis instruments amb material reciclat.

A continuació deixem diferents propostes amb nivells de dificultat difents:

PINZELLS MUSICALS: Aquest pinzells poden ser el inici d'una activitat on s'ajunta la pintura i la música. 
Es tracta de possar uns cascavells en un neteja-pipes i enrotllar aquests en pinzells. Ara es tracta de que voli la imaginació de l'infant i expressi a través del so i la imatge el que experimenta.
notimeforflashcards
notimeforflashcards

MARACA DEL ARC DE SANT MARTÍ: Per a fer aquesta maraca amb serpentines de colors es necessita cintes, una ampolla d'aigua i mongetes seques. Aquí no només es treballa el so i el ritme, si no que els infants disfruten amb el moviment i poden acompasar la música amb el moviment del seu cos i les cintes de colors.
fantasticfunandlearning

PARET MUSICAL: Una paret musical és un espai ideal per fer en un racó del pati de l'escola o si teniu un pati gran (per no molestar els veins). 
Es tracta de col·locar en un suport objectes metàlics reciclats, com olles, paelles, cullerots, llaunes, motlles de pastís, etc. de metall, per a que els infants els facin sonar a mode de tambor.
letthechildrenplay
dsfletthechildrenplay

MARAQUES:
Jugar amb maraques pot ser un bon mètode per treballar el ritme, el silenci i el so. Segons el seu contingut podrem obtenir sons suaus o forts.
Són molt fàcils de fer. Necessitarem dos ampolles d'aigua, dos tubs del rotlle de paper de wc i cinta adhesiva /de la de forrar els cables).

Idees per a farcir les maraques: 
Sorra, sal, pedres, comptes de collaret, pasta seca, arròs, pèsols secs o fesols, clips, gomes d'esborrar...

Una altre manera de fer maraques és omplint amb diferents materials els ous Kinder de plàstic (on va la joguina).
makingmulticulturalmusic
makingmulticulturalmusic

KAZOO: Per a fer aquest instrument es necessita  rotllos de paper higiènic, rotuladors o pintura, paper encerat i gomes de pollastre.
thejoysofboys
thejoysofboys

MARAQUES FÀCILS: Si tens batedors d'ous, llavors pots fer unes maraques casolanes ràpides i fàcils posant uns cascavells a dins. 
allternativelearning
GUITARRA FÀCIL: Amb una capsa de sabates o de mocadors i gomes de pollastre es pot fer aquesta guitarra. És molt sencilla i ràpida de fer.
allternativelearning

TUB DE PLUJA FÀCIL: Normalment es necessiten claus i martell per fer aquest tipus de tub, pero podem substituir aquests fent un "xurro" amb paper de plata tal i com indica la foto. Aquest es col·loca dins del tub de cartró junt amb arrós i es tapa per els dos costats amb cartró.
munchkinsandmusic
munchkinsandmusic

RITMES AMB XAPES: Per fer aquest instrument es tan fàcil com tenir xapes i cartró.
kiwicrate
+info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada