Translate

dissabte, 18 de febrer de 2017

Peg Dolls - Nines Peg - Nines de fusta a l'aula

Avui us parlarem d'unes nines de fusta que s'estan posant de moda, principalment són utilitzades com a ninots per a pastissos de casament, ja que normalment són personalitzables.

PEG WOODEN DOLLS
Les nines "Peg wooden dolls" tenen els cabells pintats i el cap i el cos són una sola peça.

Són també conegudes com a ninots holandesos. L'origen es troba a Del Val Gardena, als Alps. Aquestes nines es venien desvestides. Els nens eren els que feien la roba amb retalls de tela.

"Peg wooden doll" nina de fusta de Val Gardena, finals del segle 19
De totes maneres, les nines de fusta es realitzaven a tot el món, i encara es conserven algunes de molt antigues, on els braços anaven units amb clavilles, donant moviment a aquests.

"Peg wooden doll" nina de fusta de Val Gardena, finals del segle 19

Ara podem trobar les bases per a què podem personalitzar-les totalment. Fins fa poc era difícil comprar-les a les botigues, i es havien de fer comandes per internet a l'estranger (sobretot es poden trobar molts tipus de base a EEUU).
Des de fa poc les han començat a comercialitzar a la cadena de botigues Tiger.

Peces base Peg doll del Tiger

+info: Sketch inc.


COM PERSONALITZAR LES PEG WOODEN DOLLS
Aquestes nines són personalitzables i es poden pintar amb retoladors o pintura acrílica o temperes.

Els infants poden pintar-les imitant l'estètica dels seus personatges preferits, personalitzar-les imitant la seva pròpia roba, pentinat i color de cabells o es poden recrear personatges importants de l'història o l'art.


Pinterest
Pinterest
PROPOSTA D'ACTIVITAT AMB PEG WOODEN DOLLS: DIORAMA DE L'AULA
La meva proposta d'activitat té l'objectiu d'una millor coneixença d'ells mateixos, dels seus companys i es treballa la psicomotricitat fina, el volum (en pintar sobre materials que no són plans), les peces de roba, vocabulari, joc simbòlic, atenció, etc.

Podem fer l'activitat a principi de curs.

Prepararem un espai per a crear el diorama. Aquest espai pot ser una taula arrambada a la paret o una caixa de sabates (segons la mida que vulguem que ocupi).
Decorarem l'espai recreant l'aula i el pati, utilitzant papers, cartolines, cola, colors, pinzells, etc.

Parlarem amb el grup classe sobre les diferències i semblances entre els companys: edat, color de cabells, color d'ulls, tipus de roba, pentinats, etc.

Repartirem les bases de fusta de les Peg Wooden Dolls. Demanarem als infants que es pintin a ells mateixos sobre aquestes bases de fusta. Podem fer servir temperes, pintura acrílica, retoladors, trossos de roba, etc. tenin en compte l'edat dels infants.
Recordeu que no estem buscant la perfecció, sinó que els infants sàpiguen col·locar els diferents elements de la cara i del seu cos al lloc correcte i que recreïn les coses d'ells mateixos que més els agrada (un pentinat en especial, la seva samarreta preferida, etc.).

Un cop acabada la personalització posarem els ninos en l'espai que ocupa el diorama, i el deixarem unes quantes setmanes (o tot el curs), perquè els infants puguin jugar amb ells.

ALTRES ACTIVITATS
- Recrear a pintors famosos per a treballar l'art a l'aula.
- Representar a la seva família.
- Vestir a les nines com el seu personatge de conte preferit.
- Representar diferents personatges de contes i fer-los servir a l'hora del conte o a la biblioteca.
Sketch inc.
Sketch inc.
Sketch inc.
Pinterest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada