Translate

diumenge, 18 de març de 2018

Manualitats per a Pasqua

En aquest post us proposo dues activitats relacionades amb la Pasqua i els ous, on treballarem la psicomotricitat fina, la barreja de colors, les diferents tonalitats dels colors i la força en bufar.

OUS D'AQUAREL·LA
Per a aquesta activitat necessitem cartolina, aquarel·la (o colorant alimentari), palleta de refresc i un compta gotes.

Prepararem els colors que volem utilitzar barrejant-los amb aigua, en un platet o gots. Si els nens/es són molt petits, podem preparar colors que mesclats entre ells quedin bonics, ja que als més peques els agrada tant mesclar que acaba sortint tot de color marró.


Tallem la cartolina en forma d'ou (aquest pas també el podem fer un cop acabat de pintar).
Amb el compta gotes, anem tirant gotetes de color sobre la cartolina.
Podem fer ballar les gotetes bufant-les a través de la palleta de refresc o movent la cartolina.
Deixem assecar la pintura.


Un cop acabat, podem fer servir els ous per a fer una garlanda, una tapa de dossier, targetes de felicitació, etc.PINTAR OUS
Aquesta és una activitat tradicional de Pasqua en els països nòrdics.

Vaig comprar aquest pac d'ous per a pintar a una cadena de botigues que es diu Tedi. També els podeu fer vosaltres mateixos, buidant ous de veritat.


El truc perquè els ous ens quedin ben bonics, si els fem amb canalla petita, és oferint diferents tonalitats d'un mateix color. Això es fa barrejant el color que vulguem de la pintura acrílica o tempera, amb diferents quantitats de blanc.

Un cop oferim els ous, els infants els poden pintar amb pinzells, amb bastonets de les orelles o directament amb els dits.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada