Llibres i contes: El Doctor Hazo, de Ferràndiz

Ja sabeu que des de fa un temps s'estan tornant a reeditar els contes troquelats de Ferràndiz? Sí! Aquells on a la portada apareixia el protagonista de la història!
Algunes generacions de lectors els recordaran perquè portaven una petita joguina enganxada a la portada relacionada amb el conte (a la meva època ja no portaven la joguina).
Doncs els podeu tornar a trobar en les llibreries, la reedició està a càrrec de Memory Ferràndiz.

El Doctor Hazo està il·lustrat i escrit per Joan Ferràndiz. Ferràndiz era un il·lustrador molt reconegut durant la postguerra per les seves postals de Nadal i els seus contes per a infants.

El conte explica, en clau d'humor, com tots els veïns i veïnes del barri donen consells a una jove mare quan la seva filla es posa malalta, cosa que la fa empitjorar, i com el Doctor Hazo acaba fent la seva aparició i cura al bebè.

El conte està estructurat de tal manera que ens serveix tant per a narrar la història com un conte tradicional, com per a teatralitzar-la.
Al ser una narració breu i amb bastants personatges, la poden representar un grupet d'infants a partir dels 5 anys, aproximadament.
També pot ser molt fàcilment adaptable si volem afegir o treure personatges a la nostra representació.

Els beneficis que aporta als nens el fet de fer teatre són molts:
- Treballa l'expressió verbal i corporal.
- Reforça la comprensió lectora i la lectura.
- Es treballa el vocabulari, la pronunciació i la memòria.
- Ajuda a la socialització i a desinhibir-se.
- Millora la concentració i l'atenció.

- Estimula la creativitat.
- Promou que els infants reflexionin.

Perquè m'agrada?
Les il·lustracions de Ferràndiz són expressives i amb molts detalls, per això criden l'atenció dels infants, podent treballar amb ells un munt de vocabulari, a més, sempre incorpora l'humor en els seus contes i la reflexió sobre temes quotidians.
I en el cas concret d'aquest llibre ens ofereix una bona eina per a promoure el teatre entre els més petits.

Recomana't a...
Nens i nenes que els agradi jugar en grup i que volen representar una obra de teatre davant dels seus companys o familiars.
També a petits lectors, a adults nostàlgics hi ha seguidors de Ferràndiz.









Comentaris