Llibres i contes: El meu germà persegueix dinosaures

"El meu germà persegueix dinosaures: La història d'en Giovanni, un nen amb un cromosoma de més" està escrita per Giacomo Mazzariol, un adolescent que té un germà petit amb síndrome de Down.


Mazzariol comença a explicar la història des de que li donen la notícia de què tindrà un germà i la gran alegria que sent al saber que serà nen. A poc a poc ens va endinsant en el camí que fa al descobrir que el seu germà serà "especial" i el que significa això, el gran trauma que li suposa saber que el seu germà podria morir abans que el que se suposa que és normal a causa del síndrome, el temps obscur en què no accepta la discapacitat, l'acceptació i el fet de voler gaudir de tot el que aporta el germà petit.

Perquè m'agrada?
S'utilitza un llenguatge molt planer i no s'amaga cap sentiment, sigui bo o dolent. Tot i parlar d'un tema que pot ser dur per a les famílies i que pot costar d'acceptar, durant tot el llibre es nota el sentiment d'amor i tranquil·litat que aporta la família.
També és molt bonic perquè encara que es parla de la síndrome de Down, el rerefons del llibre és sobre les coses que ens fan diferents dels altres i com les acceptem o no.

Recomana't a...
A preadolescents o adolescents (i persones de totes les edats), que saben que en la diferència està la bellesa.


Aquest vídeo, gravat per el mateix autor, va ser el detonant per escriure el llibre. Es va fer molt famós a Itàlia i a altres països. I podreu veure a l'autor amb el seu germà.


Comentaris