Treballar l'esquema corporal - Activitats parts del cos i de la cara

Treballant l'esquema corporal, els infants es creen una representació mental del seu propi cos, cosa que fa que es coneguin a si mateixos, les seves capacitats motrius i la seva situació en l'espai.

Gràcies al desenvolupament de l'esquema corporal també desenvolupem aspectes com la lateralitat, orientació espacial i habilitats motrius.

En les següents activitats es treballa el vocabulari de les diferents parts del cos i de la cara:

NINOT DE NEU
Aprofitant l'arribada del fred, vaig fer aquest ninot de neu amb cartolina. Les parts de la cara es treuen i es posen gràcies a uns velcros que tenen a la part del darrere.





CREAR CARES
Aquest joc ens permet crear cares de persones o monstres. 
Per a fer-lo només necessiteu pedres bastant planes, retolador permanent o pintura i Goma Eva.
En les pedres es dibuixen els diferents elements de la cara. La Goma Eva es talla en forma de cercle (o com més us agradi), de forma que faci de base de la cara que crearem.







DAU AMB LES PARTS DEL COS
Cada cara d'aquest dau gegant té una part del cos dibuixada. Està fet aprofitant una caixa quadrada que vaig folrar amb cartolina negra i que vaig decorar amb dibuixos de les parts del cos que volia treballar. Les cantonades les vaig rematar amb washitape.
Amb aquest dau es poden fer diferents dinàmiques, en el meu cas, enganxàvem un gomet sobre la part del cos que ens sortia mentre dèiem el seu nom.




L'ARANYETA
Aquest material es fa servir per assenyalar les diferents parts del cos al ritme de la cançó "There's spider on the floor".
La cançó tracta d'una aranya que puja des de el terra fins al nostre cap, passant per diferents parts del cos.
La nostra aranyeta titella també farà el mateix, seguint l'ordre de la cançó.
L'aranya està dibuixada sobre Goma Eva. Els ulls es mouen i té un pal de polo per on agafar-la.






CANÇONS PER A TREBALLAR LES PARTS DEL COS I DE LA CARA

















+info: UNIR

Comentaris