Llibres i contes: Lucia, de Roger Olmos


Feia bastant temps que anava darrere d'aquest llibre de Roger Olmos i per fi, ja el tinc entre les mans.
El Roger Olmos és un il·lustrador català amb un munt de llibres bonics a la seva esquena i que últimament està treballant amb editorials italianes (Info a part: el món editorial a Catalunya i ha Espanya en general, està molt fotut últimament. Les editorials d'aquí, normalment, compren llibres editats a l'estranger, que després tradueixen. Mentres, els nostres il·lustradors, han de buscar feina en països on respecten més la seva feina, com Itàlia i França).


El conte "Lucia", de l'editorial Logos, és la narració en primera persona, del camí a l'escola segons la protagonista. 
Aquest camí és meravellós, pler d'olors, sons i textures. La Lucia és cega i interpreta el món a partir dels sentits de l'olfacte, el tacte i l'oïda. 


Com diu l'editorial Logos, "Lucia" pretén obrir una finestra sobre el món de la discapacitat i la diversitat, i crear empatia a partir del principi d'inclusió.


Perquè m'agrada?
M'agrada perquè les il·lustracions ens transporten a una altra realitat plena de color i imaginació, sense cap norma de com haurien de ser les coses. 
També m'agrada perquè ens dóna peu a parlar d'altres realitats sense posar les etiquetes de "trist" o "discapacitat". De fer veure als nens (i als adults), que no tots veiem el món de la mateixa manera i així i tot, això és bo. 
Com a educadors, també ens pot ajudar a parlar dels cinc sentits, a fer activitats on anul·lem algun dels nostres sentits, a treballar els adjectius a través de la descripció del nostre dia a dia, etc.
I sobretot, ens animarà a percebre el nostre entorn de manera diferent.



Recomana't a...
Nens i nenes que tenen algun amiguet o company que té alguna discapacitat o que volen veure el món des de un altre perspectiva.
També el recomano als pares i educadors que volen parlar als seus nens sobre la diversitat i que no saben per on començar i als col·leccionistes d'il·lustradors i contes "xulos".

L'única "pega" és que el llibre està en italià/anglès i que s'ha de comprar a via web. Tot i això, s'entén perfectament i no hi ha gaire text. 
Esperem que aviat el puguem trobar a les nostres llibreries.




Comentaris