Llibres i contes: "Ahora cocinas tu"


Avui us faré la ressenya d'un llibre de cuina! Es diu "Ahora cocinas tu" i és de l'editorial SM.
No és el típic receptari amb lletra + foto del plat acabat, sinó que és un llibre molt visual dirigit a infants. 


En el llibre no hi ha ni una sola foto, sinó que unes il·lustracions ens indiquen que cuinarem, els ingredients i estris que es necessiten i el pas a pas. 
Les receptes són de tots els estils i per a tots els gustos i d'un nivell mitjà, per a què els infants, junt amb els pares, puguin cuinar el seu dinar o sopar.


És molt recomanable que els infants entrin a la cuina tot el que ens sigui possible, ja que ens ajudarà a fer que coneguin els aliments amb què fem els seus plats, els animarà a tastar nous gustos, aprendran vocabulari, practicaran la psicomotricitat fina, els transvasaments, les matemàtiques, a conèixer els riscos dels aparells de cuina i com utilitzar-los correctament sense fer-se mal i podran valorar tot l'esforç que comporta cuinar un plat. Com podeu veure, la cuina és una activitat molt completa!




Perquè m'agrada?
El que m'agrada més d'aquest llibre és la gràfica, ja que és molt visual, fàcil de seguir i molt entenedor.
Un dels altres punts estrella és el material de les seves pàgines, ja que el receptari no està fet amb paper normal, sinó amb un paper setinat i gruixut, molt fàcil de netejar si ens cau un ingredient a sobre. 


També m'agrada l'acostament a la cuina que es vol fer amb els peques, perquè fuig dels típics plats molt ben decorats però que després són difícils de menjar i de fer (em refereixo als típics cupcakes que estan tan de moda i que surten a infinitat de receptaris infantils, però que per a fer-los tens que comprar productes especials i no solen agradar a gaire gent).


Recomana't a...
Aquest receptari està recomanat a nens i nenes a qui els agrada ajudar a la cuina o que volen tastar nous plats.




Comentaris