Llibres i contes: Em dic Joan i crec que soc dolent d'Agnès Brossa


El llibre "Em dic Joan i crec que soc dolent" d'Agnès Brossa, d'Eumo Editorial, presenta diferents casos d'infants amb problemes de conducta, d'aprenentatge o d'hàbits i ens dóna pautes pràctiques de com encarar el tracte amb ells per poder ajudar-los en la convivència i en el seu desenvolupament.


Perquè m'agrada?
Cada capítol presenta el cas d'un infant amb algun problema però des d'una perspectiva molt personal, sense anomenar malalties, síndromes, etc.
Els casos es presenten fugint d'etiquetes i remarcant que cada nen/a és maco, és bo, és llest, és rialler, etc. a banda de què tingui alguna característica que li dificulta la convivència o l'aprenentatge amb la família o a l'escola.
Partint d'aquesta premissa positiva, l'autora dóna pautes molt pràctiques als pares i a l'escola per a ajudar a l'infant a millorar certs aspectes i sobretot, a millorar l'autoestima dels nens que se senten culpables de ser com són.



Recomana't a...
Tant a pares com a mestres. Aquest llibre ens pot ajudar a desdramatitzar la situació i a anar per feina a l'hora d'ajudar als infants a créixer dins de la seva individualitat i superar les seves dificultats.




+info: Catorze


Comentaris