Llibres i contes: Neurociència per a educadors de David Bueno i Torrens i curs a l'Institut de la Infància


Neurociència per a educadors de David Bueno i Torrens està editat per Rosa Sensat.
Des de fa un temps s'ha posat de moda parlar de neurociència aplicada a l'educació. Amb aquest llibre podrem descobrir el perquè els educadors hem de tenir molt present a l'hora de treballar en quin moment del desenvolupament cerebral es troben els nostres alumnes i com els afecta la nostra manera d'ensenyar.




Perquè m'agrada?
Aquest llibre m'ha agradat perquè ens ajuda a entendre certs comportaments dels infants (i dels adults) i ens anima a buscar diferents maneres de treballar amb els nens perquè creixin i aprenguin correctament.
Algunes persones poden trobar més pesat el primer tros del llibre, on es parla de com és el cervell i com funciona però com que el llibre desenvolupa els diferents temes a partir de preguntes bàsiques que tots ens solem fer quan tractem amb infants o adolescents, podem saltar d'un tema a l'altre sense seguir l'ordre en què està escrit el llibre.

Al final del llibre venen aspectes claus o conclusions que ens serveixen de recordatori de tot el que hem llegit si al cap d'un temps volem refrescar la memòria.



Recomana't a...
A educadors, pares i mares i a persones a qui els interessa el com un adult a arribat a ser com és.





En voleu saber més?
Si voleu saber més sobre el tema, us recomano alguns dels cursos d'un dia que organitza l'Institut de la infància.
Institut de la Infància

Jo vaig assistir a la formació de l'Institut de la Infància sobre intel·ligències múltiples.

En aquest curs no només es parlava sobre la teoria de Howard Gardner sobre el tipus d'intel·ligències, sinó que es va fer una introducció sobre neurociència molt interessant, impartida per Sara Signo, doctora en Psicologia, neuropsicòloga Clínica i professora a la Universitat Ramon Llull.
Sara Signo


El millor d'aquestes formacions és que pots fer preguntes a la persona que imparteix el curs i per tant l'aprenentatge és molt més dinàmic i el fet de poder parlar amb companys de professió sobre com es treballa a altres escoles t'obre altres perspectives.
A més, durant el curs, es donen idees de recursos per a treballar a l'aula.

També és molt recomanable visitar l''espai que ocupa l'Institut de la infància. Tant la disposició dels materials, les propostes de projectes i llibres com l'estètica en si, és ja inspiradora i t'entren ganes d'anar corrents a la teva classe i preparar nous projectes i decoracions.

AQUÍ podreu trobar informació sobre els pròxims cursos que s'impartiran.

Diana Comes i Rius

Comentaris