Horari per a dies de confinament

El COVID-19 va ser declarat recentment una pandèmia per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i des del Govern i l'àmbit sanitari s'està demanant que els infants es quedin a casa.

Pot ser molt útil, tant per a mantenir les rutines escolars com per transmetre als infants tranquil·litat davant d'aquesta situació nova, seguir un horari que s'assembli al que ja es tenia a l'escola.






A l'escola i escola bressol se sol dividir el temps en activitats educatives, temps per a processar i reflexionar el que s'ha après, temps de descans, estones lliures, estones de moviment i rutines d'higiene i alimentació.

Molts pares hauran de treballar des de casa i si bé veure pel·lícules i programes de televisió acaba sent inevitable, intentem buscar opcions educatives i que creïn interès als infants, per exemple:


- InfoK
- Super3 English
- Super simple TV
- Yogic- Documentals per a infants
- Érase una vez el cuerpo humano


És important que tinguem estones d'activitat. Podem crear coreografies, practicar ioga adaptat als infants, construir un fort amb coixins, jugar amb globus, fer una pista d'obstacles casolana, etc.

Aquesta temporada de confinament pot ser bona per a reforçar hàbits d'higiene, no només personal sinó de l'entorn.
Als més petits els encanta ajudar a treure la pols o rentar els vidres, deixem-los que ens ajudin sense pensar en el resultat final, si no en el temps que es distreuen, el moviment físic i les habilitats psicomotrius que practiquen. Per als més grans és una manera de què siguin conscients de l'esforç que els pares dediquen a mantenir un entorn agradable per a la família, perquè es facin responsables de l'esforç comú familiar i per acabar sent futurs adults independents.



Espero que l'imprimible us sigui d'utilitat.

* Recordeu que només és una guia i que cada família l'haurà d'adaptar a les seves necessitats i l'edat dels infants :)


Els imprimibles es podran utilitzar sempre que no es facin modificacions en el disseny, text i il·lustracions i sempre que en el seu ús no hi hagi benefici econòmic.

Basat en l'horari de Jessica McHale
+info

Comentaris