Taula del desenvolupament Haizea-Llevant (0-5 anys)

La taula del desenvolupament és un instrument que permet comprovar el nivell de desenvolupament cognitiu, social i motor de nens de 0 a 5 anys i ofereix un marge normal d'adquisició d'algunes habilitats fonamentals durant la infància.

El més interessant d'aquesta taula és que està feta a partir de dades que procedeixen de població infantil del nostre medi: es van obtenir d'una mostra aleatòria de nens i nenes de les comunitats autònomes de Catalunya i del País Basc. En conjunt, es van estudiar 2.510 nens.

Aquesta taula s'ha dissenyat per facilitar que els professionals dels serveis sanitaris, educatius i socials, valorin el desenvolupament de les nenes i els nens, per detectar precoçment, en tota la població infantil, aquelles dificultats en què està indicada una avaluació més completa i especialitzada.
 
La taula ofereix l'edat d'adquisició habitual de determinades fites fonamentals del desenvolupament infantil, indicant en cadascun dels elements l'edat en què els nens ja fan l'acció estudiada: el 50% (inici de la columna rosa clar), 75% ( final de la columna rosa mig) i el 95% (final de la columna).

També estableix addicionalment 13 signes d'alerta (en color rosa fosc) que, a qualsevol edat o a partir d'edats concretes, indiquen la necessitat de fer una avaluació acurada de la situació.

Consta de 97 elements, que valoren el desenvolupament de la manera següent:
• Àrea de socialització: 26 elements.
• Àrea de llenguatge i logicomatemàtica: 31 elements.
• Àrea postural: 21 elements.
• Àrea de manipulació: 19 elements.


taula-desenvolupament-haizea-llevant

taula-desenvolupament-haizea-llevant

 +info: El blog de tu pediatra

+info: Agapap

Taula en Format Pdf

Comentaris