Translate

dimecres, 31 d’agost de 2022

Les meves vivències en els nomenaments de vacants de TEI

Les meves vivències en els nomenaments de vacants de TEI: Si ja s'estava fent malament han aconseguit arribar a convertir-ho en un infern. 
Recalcar aquí que no estic parlant d'uns nomenaments dels anys 70 o 80, sinó que es van fer amb data del 30 d'agost del 2022.

vacants-tei-departament-educacio

 Ja anàvem una mica nervioses després de saber que es convocaven places pròximament i de les que ens havia arribat poca informació. A més, els canvis d'horari de les convocatòries la tarda abans i el canvi de número a les llistes de forma sorpresiva i afegir a un bon nombre de persones més en l'últim moment no han ajudat.

En arribar a la Facultat on ens havien citat la gent s'amuntegava a la porta sense saber que havia de fer. He anat preguntant per aquí i per allà i resulta que havíem de localitzar el nostre nom i aula corresponent en una única llista penjada a l'entrada a la qual era quasi impossible accedir per la quantitat de gent.
Fer diverses còpies de la llista o fer arribar la relació de l'aula als participants abans de la cita els haurà semblat una idea massa extravagant.
De cop i volta des de dins de la Universitat han començat a cridar tandes de números perquè entréssim, però la porta estava tan saturada de gent que era impossible entrar quan tocava, sense comptar que molta gent ni havia arribat a veure el llistat de les aules.

vacants-tei-departament-educacio-facultat-dret
A mi m'ha tocat l'aula 2 i ens hem assegut totes ben juntetes (sort que la covid ha deixat d'existir!).
Una pantalla gran, muntada davant de l'aula, mostrava la cara dels representants dels serveis territorials de les diferents zones o en alguns casos a les participants esperant.
No sé per quina estranya raó tots els presents esperàvem una pantalla on anessin posant les últimes escoles ja triades o les que quedessin lliures i les últimes persones que haguessin estat cridades, com se sol fer en el metge de capçalera, a urgències o el Mac Donalds. Bogeries nostres!

vacants-tei-departament-educacio-facultat-dret
Cap a les 9:30 la zona de la pantalla corresponent a Barcelona comunica que com ja han explicat les normes començaran amb l'acte.
Aquestes normes no s'havien retransmès a la nostra aula, desconec si a les altres s'havien pogut escoltar.
Comencen a cridar números amb el nom de la persona corresponent i aquestes van triant escola.
A vegades avancen ràpidament i passen del 100 al 300 en pocs minuts, altres estan hora i mitja per tres números.
Les que anem soles no ens atrevim a anar al WC o estirar les cames, no sabem si els números aniran ràpids o lents.
Són ja les dotze, l'una, les dues... Fa calor, esperàvem que l'acte hauria acabat molt abans. Moltes no portem aigua o menjar. No ens atrevim a deixar el lloc ni per anar al WC.
Algunes tenen infants lactants que han hagut de portar, a unes altres els ha caducat el tiquet de la zona blava fa estona, per allà truquen per coordinar dinars o cangurs que han quedat penjats, etc.
La companyonia entre desconegudes ens anima a sortir un petit moment a buscar aigua o anar al WC. Algunes hem sortit de casa abans de les set del matí.

vacants-tei-departament-educacio-facultat-dret
Els nervis comencen a sortir, estem tristes i enfadades. Ja es veu que no arribaran al nostre número per a una plaça vacant, però ens han dit que si per casualitat arriben a cridar-nos i no estem ens penalitzen.
Arriben notícies de les persones convocades a les 11:30. Primer ens diuen que les tenen al carrer, després que els han deixat algun espai, però que no poden accedir als números que ja han "cantat" i, per tant, no tenen cap informació.
Algunes companyes busquen a algun responsable d'aula i no troben a ningú.

vacants-tei-departament-educacio-facultat-dret
Des de la pantalla pregunten si és que no han anat més persones a l'acte, cridem, és que no se'n recorden que ens tenen esperant en aquesta aula?).
Cap a les 15 h entra algú a preguntar si som l'aula dos. Per fi, ara si, ens fan anar amb DNI en mà a la sala d'actes on es reparteixen els últims números.
Torna a fer cua per ensenyar el DNI (fa moltes hores que som aquí i ara ens fan córrer), però la sala d'actes no para i quan entrem ja han "cantat" números i escoles i ningú ens informa de quants ni de quins es tracten.
Quan em demanen el DNI pregunto si tenen llibre de reclamacions o lloc on posar una queixa.
Em diuen que reclami a la mateixa web de la convocatòria.
La sala d'actes és sufocant, si a l'aula ja feia calor, aquí l'ambient és irrespirable. Sense cap mena d'aire i també sense poder-se escapar una estona, i hi ha persones que porten allà dins des de les 8:30 del matí, també les representants dels serveis territorials que es venten contra el micro.
L'acústica és terrible, estem esgotats, acalorats i morts de gana. Tot el que ens han informat ha sigut pel boca a boca entre companyes.
vacants-tei-departament-educacio-facultat-dret

Els números continuen, però sembla que ara ja vagin a càmera lenta.
Hi ha dubtes: perquè han convocat a persones que només tenien seleccionats horaris reduïts si les vacants eren de jornada sencera?, perquè no podem accedir als números i escoles que han dit quan ens han fet moure d'aula?, perquè no han partit la jornada amb descansos?, perquè han cridat a un número tan exagerat de gent si només hi havia unes 300 places aproximadament?
Són gairebé les sis de la tarda, estic marejada i em fa mal tot el cos. Ja no em queden compreses i he començat a tacar les calces, no sé si arribaré a casa mantenint una mica la dignitat (tinc una hora de viatge).
No he menjat res des de les 6 del matí i a penes he begut aigua.
Surto de la sala perquè ja no queden escoles a les meves zones seleccionades.

vacants-tei-departament-educacio
Arribo al cotxe. Sort que l'he deixat al pàrquing, si no ja se l'hauria emportat la grua. Però sorpresa: he de pagar 33 € per una jornada llarguíssima on no he aconseguit plaça i d'on surto amb la idea que ens han pres el pèl i de què no s'ha respectat el nostre temps, la nostra salut i el dret a la informació.També comparteixo el que jo he escrit per si serveix d'inspiració.

Potser si els saturem a queixes milloren a la pròxima convocatòria:

Volia posar una queixa sobre l'acte que es va portar a terme a la Universitat de Dret el dia 30/08/2022 a Barcelona, on es van repartir les vacants de TEI a diferents escoles de Catalunya.
El tracte als participants va ser denigrant. 
- Es van convocar un nombre exagerat de persones a l'acte amb l'amenaça de què si no anaven tindrien una penalització. 
- La informació sobre l'acte va ser escassa, es va anar canviant poques hores abans que aquest es portés a terme i no va arribar la informació correctament a tots els participants.
- No es va avisar de la duració de l'acte ni dels serveis als quals podríem accedir (aigua, menjar, WC, sala de lactants i canviador de bolquers, etc.).
- Un cop allà, hi havia poca gent de l'organització i no tenien prou recursos per atendre les demandes dels participants.
- Les sales on es van posar als participants no estaven correctament ventilades ni tenien la temperatura adequada per aguantar les més de vuit hores que ens van fer estar allà.
- No es van fer descansos per poder anar al WC, veure aigua o menjar.
- La informació sobre els nomenaments no va arribar adequadament als participants: hi havia mala acústica, les pantalles que es van posar en algunes de les sales no retransmetien la informació de l'acte (números cridats o escoles seleccionades) sinó l'acte en si, algunes persones se les va instal·lar en zones sense pantalles i no hi havia cap pantalla o web on poder-se informar de les escoles ja seleccionades, etc. en temps real.
- El lloc seleccionat per a portar a terme l'acte només era accessible en metro i si anaves en cotxe era molt difícil trobar un aparcament que no costés un ronyó. No totes les persones viuen a Barcelona i hi ha ciutats que estan molt millor comunicades i que són més accessibles, com per exemple les Universitats de Sabadell o Terrassa, que tenen parades de tren o estació d'autobusos al costat i tenen carrers on aparcar és gratuït o pàrquing amb preus assequibles.

És per això que faig les següents propostes per a un possible futur acte similar:
- Fer un comunicat a través del correu. Estàvem en pler mes d'agost i molta gent no se'n va assabentar de l'acte i corria el risc de ser penalitzat.
- Actualitzar les llistes dies abans per a poder saber el nombre real de gent que optarà a les places.
- Fer anar a l'acte el nombre real de gent que tindrà opcions i com a molt a 50 persones més pel "si de cas". La quantitat de gent que es va fer anar a l'acte per res només fa que accentuar el mal concepte que es té dels Serveis Territorials i la seva gestió.
- No canviar dates ni horaris unes poques hores abans de l'acte.
- Que l'acte es convoqui amb suficient temps i es posin els recursos adequats perquè la gent es pugui informar abans del seu cas particular.
- Posar més personal que informi sobre l'acte. Només hi havia dues noies atenent a totes les persones que hi vam anar.
- Que les persones que portin l'acte tinguin la informació adequada per a poder respondre els dubtes que sorgeixin.
- A través de la convocatòria indicar ja a quina sala haurem d'anar o si no n'hi ha, posar més llistes informatives a l'abast de tots els presents.
- Informar els convocats com es portarà a terme l'acte.
- Informar els convocats de l'estona real aproximada que durarà l'acte.
- Informar els convocats si tindran a la seva disposició begudes, aliments, WC i sala per a lactància i canvi de bolquers.
- Que les pantalles informatives de l'acte surti informació útil, com per exemple, els últims números cridats o les escoles disponibles, de res en serveix veure la cara del personal de serveis territorials.
- Que totes les sales tinguin al seu abast la informació dels números convocats i escoles ja triades (els últims números convocats no tenien aquesta informació).
- Que es vigili l'acústica i la retransmissió d'informació de les escoles que s'escollien (hi havia moments en què no es deia en veu alta l'escola triada i només es deia al micro el número o la localitat).
- Que les sales on es porti a terme la convocatòria tingui aire condicionat o un mínim de ventilació.
- No cal que tots els actes d'aquest tipus es portin a terme a Barcelona, hi ha localitats, com Terrassa o Sabadell, que disposen d'universitats i corresponents sales d'actes, amb estació directa de Ferrocarrils o Renfe al costat o estació d'autobusos, en definitiva, estan millor comunicades i els preus dels pàrquings no són abusius com a Barcelona o disposen de llocs d'aparcament gratuïts al carrer.
- Mantenir un ritme a l'hora d'anar fent els nomenaments, tenint a personal a part que informi les persones que han obtingut plaça, per a no parar el ritme general havent de parar per a donar informació a cada persona que cridaven.
- Fer descansos de com a mínim deu minuts cada cert temps, necessaris tant per als convocats com per a les persones de Serveis Territorials que portaven l'acte.
- Dividir l'acte en diferents dies si es preveu que no es podrà fer tot en un mateix dia.
- Que les zones on estiguin els convocats siguin adequades, sobretot si han d'estar tantes hores allà i que es puguin mantenir adequadament informats de l'acte que es porta a terme a la sala principal.
- Que cada sala on es faci posar als convocats tingui un responsable informat de Serveis Territorials, que pugui atendre les demandes dels convocats i que pugui informar del que passa a la sala principal.
- Que es prengui nota dels DNI de les persones que han anat si realment és el cas que després et poden penalitzar per no anar. I que es faci amb temps i no a cuitacorrents en l'últim moment.
- Que Serveis Territorials posi a disposició dels convocats un llibre de reclamacions o que informi adequadament com s'han de fer aquestes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada