Glaçons amb flors


Sortida a la natura per recollir flors
Per tancar la primavera, vam organitzar una sortida al camp per als infants. Envoltats per la bellesa de la natura, els nens van poder recollir una varietat de flors silvestres, com margarides, roselles i dents de lleó. 

Congelació de les flors
Un cop de tornada a l'escola, els infants van procedir a desmuntar les flors, separant els pètals dels troncs. Amb molta cura, van col·locar els pètals en motlles de glaçons i gots de plàstic. Després, van afegir una mica d'aigua a cada recipient i els van posar al congelador.




Descoberta del gel
Després de 48 hores, els nens van poder observar amb emoció com l'aigua s'havia transformat en gel, capturant els pètals de les flors en blocs de gel translúcids. Aquesta experiència els va permetre entendre de manera pràctica i vivencial el procés de congelació de l'aigua.


Experimentació amb el gel
A la taula d'experimentació, vam preparar una estació sensorial per als infants. Hi havia pipetes, pots amb aigua calenta, flameres i culleres per facilitar els transvasaments. Els nens van poder jugar lliurement amb els blocs de gel, observant com es fonia lentament a mesura que l'escalfor de les mans i l'ambient els afectava.



Aprenentatges i habilitats desenvolupades
Durant aquesta activitat, els infants van poder descobrir alguns dels estats de l'aigua (líquid i sòlid) i com es produeixen els canvis d'estat. A més, van practicar la coordinació mà-ull i les habilitats de transvasament, manipulant amb cura els blocs de gel i l'aigua. Aquesta experiència sensorial i lúdica va contribuir al desenvolupament integral dels nens, combinant l'aprenentatge de conceptes científics amb el joc i la creativitat.
 

Comentaris